Hlavní obsah

Souboj exslávistů v Belgii. Rychlonožka Sor si vyšlápl na urostlého obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávná premiéra v základní sestavě belgického Genku přinesla exslávistickému forvardovi Yiru Sorovi první trefu v novém působišti, nyní se dvaadvacetiletý Nigerijec prosadil podruhé. Po třízápasové odmlce se podílel na výhře 3:2 nad Gentem precizní hlavičkou, kterou jen stěží bránil jiný bývalý hráč Slavie Praha, Kamerunec Michael Ngadeu-Ngadjui. Sor přitom svůj celek poslal do vedení po dvouminutovém pobytu na hřišti.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý hráč Slavie Praha Yira Sor se v dresu Genku podruhé zapsal mezi střelce.

Článek

Dvaadvacetiletý rychlonožka se v novém působišti horkotěžko zabydluje v základní sestavě. Z celkových sedmi duelů ho kouč Wouter Vrancken pouze jedinkrát povolal na hrací plochu od první minuty, paradoxně ani rozhodující parádní premiérová trefa z duelu proti Waregemu nestačila na pobyt v základní jedenáctce v následujících duelech.

Sor se pouze z pozice střídajícího hráče podíval do zápasů proti Westerlu, Seraingu, Eupenu i Gentu. Ačkoli se ani v jednom duelu nezdržel na hrací ploše více než třicet minut, přesto se podruhé v letošní sezoně zapsal mezi střelce. V přestřelce proti posledně jmenovanému týmu se totiž na hřiště podíval až v 65. minutě, načež se o dvě minuty úspěšně zavěsil do vzduchu a neomylně propálil brankáře.

Výsledkem byl vedoucí branka a z nigerijského forvarda se znovu stal hrdina. Na jeho fantasticky načasovaný náběh k padajícímu míči koneckonců marně reagoval i jiný bývalý hráč pražské Slavie, a sice Michael Ngadeu-Ngadjui, pro kterého se naopak jedná již o čtvrtou sezonu v belgické Jupiler lize. Výškový rozdíl obou hráčů? 16 centimetrů ve prospěch urostlého Kamerunce!

Na Sorovu trefu v závěru navázal spoluhráč Toluwalase Arokodare, který zvýšil vedení Genku na 3:1. Na výhře vedoucího mužstva nejvyšší soutěže nic nezměnila ani kontaktní branka zkušeného forvarda Laurena Depoitra. Genk zaokrouhlil počet ligových výher na dvacet a v tabulce vede o sedm bodů před druhým Saint-Gilloise.

Reklama

Související témata: