Hlavní obsah

Černý prožil vítězný návrat po zranění, Alkmaar remizoval

Reprezentační záložník Václav Černý pomohl Twente v 13. kole nizozemské ligy k výhře 1:0 nad Spartou Rotterdam. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní fotbalista nastoupil poprvé od 14. ledna, kdy si přetrhl přední zkřížený vaz v levém kolenu a musel podstoupit chirurgický zákrok.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Václav Černý naskočil po zranění v dresu Twente Enschede.

Článek

Černý naskočil z lavičky v 83. minutě krátce poté, co rozhodl z pokutového kopu jeho spoluhráč Ricky van Wolfswinkel. Celé utkání odehrál za vítězný tým další český reprezentant Michal Sadílek. Twente se výhrou posunulo na šesté místo neúplné tabulky.

Nejbližší soupeř Jablonce v základní skupině Evropské konferenční ligy AZ Alkmaar remizoval na svém hřišti 1:1 s Nijmegenem, bod domácím zajistil ve třetí minutě nastavení Zakaria Aboukhlal. AZ nevyhrálo třetí z posledních čtyř utkání a v tabulce je až jedenácté. V Jablonci se představí ve čtvrtek od 21:00.

Alkmaar odehrál zápas v sestavě: Vindahl - Sugawara (77. Witry), Chatzidiakos (83. Beukema), Martins Indi, Wijndal - Midtsjö (64. Evjen), De Wit, Clasie - Gudmundsson (64. Reijnders), Pavlidis (83. Aboukhlal), Karlsson.

Nizozemská fotbalová liga - 13. kolo:
PSV Eindhoven - Arnhem 2:0
Sparta Rotterdam - Twente Enschede 0:1
Alkmaar - Nijmegen 1:1
Almelo - Sittard 3:1

Reklama

Související témata: