Hlavní obsah

Český brankář už jásal, dal první gól v kariéře! Proč neplatil?

Záporoží

Ne každému fotbalovému gólmanovi se poštěstí překonat protějšek v soupeřově brance. Těch možností nebývá až tolik a zpravidla je k tomu třeba najít i chybujícího kolegu na druhé straně. Janu Laštůvkovi z Dněpropetrovsku se to poštěstilo. Už jásal, že poslal svůj tým v zápase ukrajinské ligy do vedení, ale trefa nakonec správně nebyla uznána.

Laštůvkův gól neplatil

 
Článek

V 57. minutě souboje adeptů na pohárové umístění byla akce domácího celku Zorja Luhansk, který kvůli situaci v domovském městě hraje v přechodném azylu v Záporoží, zastavena pro ofsajd. Nepřímý kop zahrával Laštůvka, nasadil k mocnému nákopu a balón skončil až za zády váhajícího a překvapeného Alexeje Ševčenka v soupeřově brance. Hosté už spustili jásot. I třiatřicetiletý rodák z Havířova si vychutnával slastný pocit ze vstřelení vedoucí branky zápasu, ale ne dlouho.

Vše bylo jinak. Vznikla trochu mela. Ale vše se vysvětlilo. Rozhodčí nakonec rozhodli správně. Hlavní sice chybně přestal signalizovat, že jde o nepřímý kop, ale asistent si stačil vzpomenout, jak to se standardní situací bylo, a nepřipustil uznání branky. Vysloužil si připomínky od hostů. Na internetu se objevily i pochybné spekulace, že gól nebyl uznán pro faul, ale situace byla zcela jasná.

Dněpropetrovsk pak sice inkasoval, ale v závěru se mu povedl obrat dovršený vlastním gólem Michajla Sivakova. Hosté se tak na čtvrtém místě přiblížili na rozdíl jediného bodu na třetí Luhansk. S výrazným náskokem jsou po 21. kole vepředu Dynamo Kyjev a Šachtar.

Reklama

Související témata: