Hlavní obsah

Dlouhý pobyt za mřížemi! Bývalý turecký fotbalista pyká za vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně dlouhý pobyt ve vězení si odkroutí bývalý fotbalista Sezer Özturk. Rodák z německého Velbertu se minulý rok v září zapletl do střelby, při které zemřel jeden člověk a čtyři další byli zraněni. Turecký soud v Istanbulu obvinil právě Özturka, který vyfasoval trest ve výši 14 let a sedmi měsíců za mřížemi.

Foto: Rasit Ates/Sabah

Bývalý fotbalista Sezer Özturk v dresu Fenerbahce Istanbul.

Článek

Celý incident se odehrál loni v 17. září, kdy v istanbulské čtvrti Sile došlo k rvačce na silnici, do které se zapojil také Özturk. Turecký fotbalista se nebál vytáhnout zbraň a hádku se rozhodl vyřešit střelbou, při které zemřel jeden člověk a čtyři další byli zranění. Bývalý hráč Fenerbahce byl dopaden až o dva měsíce později, kdy se snažil na korbě náklaďáku proklouznout do Gruzie.

Na šestatřicetiletého fotbalistu, který od roku 2015 nehrál za žádný tým, byla uvalena vazba. Žalobci požadovali pro Özturka více než 23 let vězení za obvinění z vraždy a ublížení na zdraví. Hráč německého původu nakonec vyfasoval „pouze" čtrnáctiletý trest.

V dřívějších slyšeních Özturk tvrdil, že jednal v sebeobraně, chtěl ochránit sebe a svou rodinu. „Vedl jsem svou rodinu do nemocnice, silnice ale byla zablokovaná. Chtěl jsem, aby zprůjezdnili silnici, začali mě ale urážet a napadat," vypověděl Özturk. Poté, co bývalý fotbalista odvezl rodinu domů, vrátil se zpět na osudné místo, kde šestkrát zbraní vystřelil po čtyřiadvacetiletém Halilu Ibrahimu Gencovi, který na místě zemřel.

Özturk během své kariéry nejčastěji nastupoval v turecké nejvyšší soutěži, kde hájil například barvy Fenerbahce Istanbul či Besiktase. Jeho poslední angažmá pamatuje klub Eskişehirspor, za který Özturk odehrál jedenáct zápasů a vstřelil tři branky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.