Hlavní obsah

Dočkal a Ondrášek si v norské lize připsali první góly v sezóně

Oslo
Aktualizováno

Čeští fotbalisté Bořek Dočkal a Zdeněk Ondrášek si v pondělních zápasech druhého kola norské ligy připsali první branky v sezóně. Dočkal zvýraznil výhru Rosenborgu Trondheim 4:0 nad Brannem Bergen a Ondrášek pomohl Tromsö k vítězství 2:1 nad celkem Odd.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bořek Dočkal (vlevo) slaví gól v reprezentaci.

Článek

Reprezentační záložník Dočkal přišel na hřišti v 71. minutě a po necelé čtvrthodině zvýšil na 3:0 pro domácí Rosenborg, když se dostal k odraženému míči a přesnou střelou ho poslal k levé tyči. Jeho tým vyhrál i druhý ligový zápas a o skóre vede soutěž před Aalesundem.

Útočník Ondrášek, který ve své loňské premiérové sezóně vstřelil v Norsku 14 branek a obsadil dělené první místo v tabulce kanonýrů, se prosadil už v šesté minutě po dorážce z bezprostřední blízkosti. Chvíli po něm pojistil vedení Andersen, za hosty jen snížil z penalty Shala. Tromsö získalo ze dvou kol čtyři body a je v tabulce čtvrté.

"Bylo to těžké. Druhý poločas nebyl nijak ideální, ale pro nás jsou to tři důležité body a všichni jsou šťastní," uvedl Ondrášek na facebooku svého bývalého klubu Českých Budějovic.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články