Hlavní obsah

Dojemné! V Česku nechvalně proslulý sudí se vrátil po infarktu do akce, tleskal mu celý stadion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinou se sudí s vřelým přijetím u fanoušků nesetkávají, ale i oni mohou být hrdinové, kterým bude tleskat celý stadion. Svou chvíli slávy prožil významný mezinárodní rozhodčí Ovidiu Hategan, který se vrátil ke své profesi pár měsíců po prodělaném infarktu. Ve funkci rozhodčího VAR dohlížel na utkání rumunského Superpoháru. Po zápase při převzetí medaile neudržel slzy dojetí.

Foto: Profimedia.cz

Rumunský rozhodčí Ovidiu Hategan se nenechá zviklat ani Cristianem Ronaldem.

Článek

Na konci března loňského roku sehrála Česká fotbalová reprezentace kvalifikační zápas o postup na MS v Kataru proti domácímu Walesu. Zápas tehdy v pozici hlavního arbitra řídil rumunský profesionál Ovidiu Hategan, který si znepřátelil české fanoušky sporným vyloučením Patrika Schicka na začátku druhé půle a nepotrestáním ostrého zákroku loktem na Ondřeje Kúdelu velšskou hvězdou Garethem Balem.

O rok později přišla z Rumunska smutná zpráva. Hategan prodělal infarkt myokardu a musel se podrobit operaci, kde mu lékaři voperovali stent. Jeho rozhodcovská kariéra byla v ohrožení a zdálo se, že jeho nominace na MS v Kataru je pryč. Ale elitní sudí se nevzdal.

O víkendu v pozici rozhodčího VAR dohlížel na zápas finále rumunského Superpoháru mezi Kluží a Sepsi (1:2). Když si po zápase přebírali rozhodčí medaile, přišel moment, který zřejmě sudí, který odpískal řadu utkání na mezinárodní scéně, nejvíce v Lize mistrů, nečekal.

Nejprve mu zatleskal muž, který mu ocenění předával a roztleskal tak celý stadion, který pak začal skandovat jeho jméno. Hategan se poté objal se svými kolegy a po tvářích mu začaly stékat slzy dojetí. Zda tento zápas zcela restartoval jeho kariéru, zatím neprozradil.

Reklama

Související témata: