Hlavní obsah

Dosoudil na Slovensku vyměnil Artmedii za Slovan Bratislava

BRATISLAVA

Český fotbalový obránce Radek Dosoudil se stal posilou Slovanu Bratislava, kam přestoupil z konkurenční Artmedie Petržalka. S aktuálním lídrem slovenské ligy se dohodl na tříleté smlouvě. Spolu s ním přichází ze Saturnu Moskevská oblast slovenský reprezentační bek Peter Petráš. Klub to potvrdil na svých internetových stránkách.

Článek

"Od obou si slibujeme výrazné posílení naší obrany," řekl na čtvrtečním srazu před zimní přípravou ředitel Slovanu Dušan Tittel. "Naší filosofií je získávat hráče, kteří mohou rovnou naskočit do základní sestavy. Po Obžerovi a Halenárovi, kteří přišli v létě, jsou to právě Petráš a Dosoudil," doplnil ho trenér mužstva Ladislav Pecko.

Slovan se poohlíží po posilách i v české lize. Jedním z vyhlédnutých hráčů je podle slovenských médií také sparťanský záložník Igor Žofčák, který na podzim hostoval v Jablonci.

Pětadvacetiletý Dosoudil působí na Slovensku od léta 2007, kdy do Artmedie přestoupil z pražské Slavie. V týmu z předměstí Bratislavy se stal oporou zadních řad a v minulé sezóně výrazně přispěl k zisku titulu i vítězství v poháru. V této sezoně se však Artmedii vůbec nedaří, a tak se Dosoudil nebránil odchodu.

Slovan se o víkendu představí v Praze na turnaji Fortuna Víkend šampionů, ale Dosoudil se do vlasti nepodívá, jelikož není v nominaci. Bude místo toho pokračovat v přípravě na Slovensku, Petráš naopak do Prahy zamíří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.