Hlavní obsah

Dvě penalty a červená. Ani tohle favoritovi k výhře nestačilo

Amsterdam/Praha

Dvě penalty, červená karta pro soupeře a stejně to k výhře nestačilo. Obrovský favorit v nastavení alespoň vyrovnal z pokutového kopu na 3:3. Fotbalisté PSV Eindhoven si připsali na půdě Vitesse jen bod a přišli o vedení v tabulce. Domácí tým je sedmý, po utkání s PSV jeho hráči cítili křivdu. Jak moc byla oprávněná se můžete podívat na přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dvě penalty a červená karta, PSV v Nizozemsku stejně nevyhrálVideo: sntv

 
Článek

O tom, že v nizozemské fotbalové lize padají góly, nikdo nepochybuje. Fanoušci se na zápasech nenudí. Před týdnem pobavil diváky neskutečný vlastňák v podání Ajaxu, teď pro změnu letí internetem konkurenční PSV, jenž se pere o mistrovský titul. Momentálně jsou oba zmíněné týmy srovnané v čele se ziskem 71 bodů, navrch má díky lepšímu skóre Ajax.

Nechybělo však moc a amsterdamský tým mohl mít o bod víc. Eindhoven totiž honil remízu na hřišti Vitesse v divokém utkání a domácí mohli po závěrečném hvizdu puknout vzteky.

Výhrady měli proti penaltě na 1:1, kdy se gólman Remko Pasveer dušoval, že za kontakt s útočícím hráčem Hirvingem Losanem ani náhodou nemohl. Sudí byl však neoblomný a ukázal na puntík. Hráči Vitesse to zkoušeli na sudího i po brance na 2:2, kdy se pro změnu dožadovali odpískání postavení mimo hru. O prohřešek proti pravidlům se však nejednalo a gól platil.

Vrchol zmaru v podání Vitesse přišel v závěrečných sekundách utkání, kdy už domácí opět vedli 3:2. Na jejich branku uháněl Lozano a stíhal jej Maikel van der Werff. První střet mezi zmíněnou dvojicí přišel před pokutovým územím, fotbalista PSV ale ve snaze ustát souboj doběhl až do velkého vápna, kde se rozhozený po dalším kontaktu poroučel k zemi. A pískala se penalta číslo 2. Z ní hostě už v nastaveném čase srovnali na konečných 3:3.

Reklama

Související témata: