Hlavní obsah

Fotbalisty Žiliny povede český trenér Hynek

Novým trenérem fotbalistů Žiliny se stal český trenér Jaroslav Hynek. Šestačtyřicetiletý kouč na lavičce šestého týmu minulé sezony slovenské nejvyšší soutěže nahradí Ivana Beláka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Hynek na snímku z doby, kdy vedl Duklu.

Článek

"Žilinu mám zařazenou mezi top týmy, které pracují s mládeží a zviditelňují prostřednictvím ní svou práci. Když se mi ozvalo vedení, měl jsem obrovskou radost. Splnil se mi sen ve smyslu, že mě vůbec takový klub osloví a chce poznat moji práci. Na jednu stranu jsme byl překvapený, na druhou stranu šťastný," uvedl Hynek pro klubový web.

Hynek v Česku trénoval mládežnické týmy Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava a Dukly Praha. V bývalém armádním klubu poté v letech 2016 až 2018 vedl i hlavní tým v nejvyšší soutěži.

"Hledali jsme trenéra zvenku, který by měl zkušenosti s mládežnickým i dospělým fotbalem a uměl je správně propojit. V osobě Jaroslava Hynka, který to zažil v Dukle Praha, jsme ho našli. Chtěli jsme zachovat kontinuitu naší filozofie, to byla priorita," řekl sportovní manažer MŠK Karol Belaník. Žilina chce i nadále zapojovat do kádru mladší hráče.

Reklama

Související témata: