Hlavní obsah

Frýdek pokračuje ve Švýcarsku. V Lucernu prodloužil smlouvu

Český fotbalista Martin Frýdek bude nadále pokračovat v Lucernu. Třicetiletý obránce či záložník se švýcarským klubem prodloužil o další dva roky smlouvu, která by mu vypršela letos v létě. ČTK o tom informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: Sport.cz

Univerzál Martin Frýdek v dresu Lucernu.

Článek

Frýdek přišel do Lucernu předloni na podzim po konci v pražské Spartě, kde dělal i kapitána. Vloni se švýcarským klubem získal domácí pohár. V uplynulé sezoně se Lucern až v baráži zachránil mezi elitou.

"Už od začátku, kdy jsem do klubu přišel, jsem byl nadšený a to nadšení přetrvává. Jsem rád, že jsme závěr sezony zvládli tak, jak jsme zvládli. Doufám, že další dva roky už nebudu zažívat boj o záchranu, že jsme se ponaučili a že naopak budeme hrát nahoře. Jsem každopádně spokojený, že mohu zůstat v Lucernu," uvedl Frýdek.

Z osobního pohledu byl se sezonou poměrně spokojený. "Byla fajn. Škoda, že jsme na podzim neudělali víc bodů. Tu sezonu předtím jsem odehrál všechno, teď tam nějaké absence byly kvůli zdravotním problémům, ale nebylo to nic velkého. Po kontaktech, což k fotbalu patří. Snad se mi zranění teď budou vyhýbat," přál si Frýdek.

Při rozhodování o prodloužení smlouvy hrála roli i jeho rodina. "Děti se učí jazyk, mají tam kamarády, chodí tam do jeslí. Já jsem v týmu spokojený, umím jazyk, všechno je fajn. Celá rodina jsme tam spokojení," řekl Frýdek, jenž je aktuálně v Praze a v pondělí mu ve Švýcarsku začne letní příprava.

Věří, že v příští sezoně by Lucern mohl bojovat v horní polovině tabulky. "Bude nový tým, pět lidí odešlo a uvidíme, kdo přijde. Ale věřím, že se můžeme pohybovat ve středu tabulky a koukat se na pohárové příčky. Ale jak se hraje jen s 10 týmy, je ta liga velmi vyrovnaná a záleží, jak se chytne začátek. V té minulé jsme ho nechytli a pak jsme se v tom babrali. Tak to se snad nebude opakovat," dodal bývalý hráč Liberce či Senice.

Reklama

Související témata: