Hlavní obsah

Všechno je jinak! Bývalý hráč Chelsea je po zemětřesení stále nezvěstný, rodina je zdrcená

Bývalý fotbalista Chelsea či Newcastlu Christian Atsu je stále nezvěstný a po pondělním zemětřesení nejspíš stále zůstává zavalen troskami. Hráč Hataysporu měl být podle vyjádření klubu v úterý vyproštěn, jenže ve středu přišla zdrcující zpráva. Podle ředitele klubu a hráčova agenta Atsu mezi zachráněnými není.

Foto: Newcastle United

Ghanský fotbalista Christian Atsu na archivním snímku.

Článek

Zemětřesení v Turecku a Sýrii si doposud vyžádalo přes 11 000 obětí. V epicentrech neštěstí panuje velký chaos, jak dokazuje i případ jednatřicetiletého Ghaňana Atsua. Médii už totiž dvakrát proběhla zpráva o jeho záchraně, podle nenovějších informací je ale všechno jinak.

Viceprezident Hataysporu Mustafa Özat v úterý pro rádio Radyo Gol uvedl, že Atsu byl nalezen a převezen do nemocnice. Radost to ale byla předčasná. "Stále nevíme, kde by mohl být. Nevíme vůbec nic," citovala ve středu agentura Reuters ředitele klubu Volkana Demirela.

Zástupci Hataysporu Atsua hledali v nemocnici, do které měl být údajně převezen. Mezi přeživšími se ho ale nalézt nepodařilo a velmi nepravděpodobná je i varianta, že byl převezen do jiného zdravotnického zařízení.

Úterní dobré zprávy ve středu popřel i hráčův agent Nana Sechere. „Asi si dokážete představit, jak je to pro jeho rodinu zničující. Děláme všechno pro to, abychom ho našli," napsal na Twitteru.

31letý Atsu přestoupil z Porta do Chelsea v roce 2013, ale neodehrál za ni v soutěžním zápase ani minutu, po sérii hostování nakonec zakotvil o tři roky později v Newcastlu, kde působil až do sezony 2020/21. A přes krátké angažmá v Saúdské Arábii se následně dostal do Turecka.

Během reprezentační kariéry vybojoval například stříbro na mistrovství Afriky, kde byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a ovládl i anketu o nejhezčí gól mistrovství. Svoji zem reprezentoval i na MS 2014.

Reklama

Související témata: