Hlavní obsah

Hvězdě zkazil loučení. Koubek dobyl Francii na první pokus

Praha/Laa an der Thaya
Aktualizováno

Dobyl Francii hned na první pokus. Až v průběhu podzimu přestoupil z fotbalové Sparty do Rennes a vychytal svému novému týmu přímý postup do Evropské ligy. V přiloženém videu se můžete podívat, jak český reprezentant Tomáš Koubek hodnotí svou první sezónu v zahraničních službách. „Byla úžasná, pro mě i pro celý klub,“ usmívá se brankář.

Sezóna v Rennes byla úžasná, říká brankář Tomáš Koubek. Teď ještě vydařenou reprezentační tečkuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Silných klubů se nebáli a dokázali je porážet. Vše vyvrcholilo v předposledním kole, když fotbalisté Rennes zvítězili 2:0 na hřišti mistrovského Paris St. Germain.

„Úžasný stadión. Měli připravené oslavy titulu, loučení s Thiagem Mottou. A my jsme jim je pokazili. Právě díky výsledkům se silnými soupeři jsme skončili pátí," líčí Tomáš Koubek.

Na závěr sezóny si ještě zachytá za národní tým. Na soustředění v Rakousku dnes nastoupí proti Austrálii. Jeho velkými konkurenty jsou Tomáš Vaclík a Jiří Pavlenka.

"Přál bych si, abychom měli takovou konkurenci na každém postu," říká trenér Karel Jarolím. "V základu nastoupí Tomáš Koubek, který od začátku v posledních přípravných zápasech nechytal, a měl by odchytat celé utkání. Věřím, že potvrdí formu z Rennes," dodává kouč.

Reklama

Související témata: