Hlavní obsah

Jarolím: Byli jsme lepší, ztráta v Bielefeldu nás mrzí

Hamburger SV vstoupil do jarní části bundesligy v sobotu na trávníku Bielefeldu. Hosté, v jejichž středové řadě odehrál celé utkání český reprezentant David Jarolím, vedli ještě dvě minuty před koncem. Nakonec si odvezli jen bod a domů se vraceli zklamaní, což v telefonickém rozhovoru potvrdil i český fotbalista... KOMENTÁŘ DAVIDA JAROLÍMA

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Jarolím (na archivním snímku při tréninku české reprezentace).

Článek

"Jsme zklamáni. Dostat branku prakticky z poslední akce zápasu, to je prostě nehorázná smůla. Celé utkání jsme byli lepší, vedli jsme gólem Ljuboji z desáté minuty. Domácí si nevytvořili jedinou šanci, párkrát jen zahrozili ze standardních situací, ale všechny závary jsme vyřešili.

My jsme důsledně bránili a vyráželi do brejků. Několikrát visel na vlásku druhý gól, který by zápas rozhodl. Bohužel jsme ho nedali, i proto ztráta hodně mrzí.

Tentokrát jsem měl hodně defenzívních úkolů a dopředu se dostával jen sporadicky, takže jsem domácí branku neohrozil. Hráli jsme vzadu hodně zodpovědně. I jednogólový výsledek se dal udržet. Právě náš dobrý herní výkon beru jako pozitivum zápasu, jen ten konec byl hrozný. Ale nemohu říct, že bychom prohráli vinou ztráty koncentrace.

V Hamburku nedošlo v zimě k žádným výrazným změnám, přišel jen zkušený brankář Rost ze Schalke. Na podzim jsme měli pět opor dlouhodobě na marodce, teď tři hrály v základu a bylo to znát. Nebyl důvod k nákupům, protože v tomto složení jsme dost silní.

Pořád nad námi visí hrozba pádu z první bundesligy, protože se v pásmu sestupu stále pohybujeme. Nedá se to úplně vyhnat z hlav, ale panice nepropadáme. Máme dobrý tým a věřím, že se zachráníme. Musíme ale vyhrát už ve středu s Chotěbuzí. V podstatě půjde o šest bodů."

Reklama

Související témata: