Hlavní obsah

Jedinečný fotbalový příběh dojal Slovensko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinné střety bývají ve sportu vždy pikantní. Často proti sobě nastupují bratři, sestry, případně potomek na jedné straně a otec v roli trenéra na té druhé. Slovenský fotbalový pohár ale nabídl na profesionální úrovní ojedinělý příběh. Zatímco do brány Trenčína se postavil 21letý Michal Kukučka, za třetiligové Častkovce chytal jeho 45letý otec Denis.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Častkovce leží od Trenčína asi 35 kilometrů, rodinu Kukučků tam zná každý. Trenér, manažer klubu a šéf tamní fotbalové akademie Denis působil kdysi v Trenčíně deset let jako trenér brankářů. Logicky má pod palcem sportovní rozvoj svého syna Michala, jenž přišel do jednoho z největších slovenských celků v jedenácti letech z Nového Mesta nad Váhom.

I když Trenčín hrál ve středu venku, pro Michala šlo o domácí prostředí. „Na stadion chodím s tátou odmalička, v Častkovcích mám spoustu kamarádů, znám celý tým. Je to pro mě opravdu výjimečná situace,“ svěřil se před zápasem slovenským médiím.

Nasazení otce a syna však nebylo jen tak. Michal se do branky přes Kapverďana Vozihnu dostane zřídka. Denis pak pro něj více než speciálním střetnutím definitivně uzavřel svou aktivní kariéru.

„Při losování poháru se taková možnost stále více rýsovala, opakovaně jsme to doma probírali. Kabina mě povzbudila,“ prozradil Michal, který bydlí i s rodiči právě v Novém Mestě nad Váhom.

Reprezentant do 21 let nosí na dresu číslo 99 podle italského gólmana Gianluigiho Donnarummy. Jinak za své vzory uvádí spíše Petra Čecha, Miloše Volešáka či Igora Šemrince. „Je pro mě dobré, že se mohu postavit do branky alespoň v poháru. Trénink ale nikdy plně nenahradí zápasovou praxi,“ říká naděje aktuálně vedoucího celku slovenské ligy.

Utkání budilo od začátku velký ohlas. „Jsme rádi, že konečně přijede prvoligový tým. Očekávám tvrdý boj a hodně diváků. Doufám, že se nám podaří postoupit,“ věřil otec Denis v překvapení. Podle slov Michala si nedělal srandu. „Náš postup budu mít na talíři, ale takovým způsobem, že nebude co jíst. Dovedu si představit, že by se mnou táta nějakou dobu nemluvil,“ vtipkoval.

K rozvrácení domácnosti snad nedošlo, i když se favorizovaný Trenčín protrápil k výhře 2:1. Všichni fanoušci nejen fotbalu budou ale na středeční odpoledne v Častkovcích vzpomínat z úplně jiného důvodu.

Reklama

Související témata: