Hlavní obsah

Svědík se styděl. Na vyřazení z poháru máme podíl všichni, připustil kouč Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na rychlý vedoucí gól Dukly odpověděli fotbalisté Slovácka do přestávky před svými fandy dvěma trefami a zdálo se, že jejich hladkému postupu do osmifinále MOL Cupu nic nebrání. Jenže ve druhé půli bylo všechno jinak. Druholigoví Pražané otočili skóre na 3:2 ve svůj prospěch a byť tým z Uherského Hradiště vyrovnal, v úplném závěru inkasoval rozhodující branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Archivní foto trenéra Slovácka Martina Svědíka.

Článek

„Náš výkon v defenzívě byl katastrofální. Naprosto nezodpovědný. Přestože proti nám stál soupeř hrající o soutěž níž, měl svoji kvalitu a naše hrubky trestal. Vyřazení mě hrozně mrzí, avšak bohužel jsme tentokrát nešli dobrému výsledku naproti,“ připustil po porážce 3:4 zklamaný kouč Slovácka Martin Svědík.

Jeho mužstvo inkasovalo naposledy čtyři góly na svém stadionu v srpnu 2018 v ligovém derby od Zlína. „Hlavně ve druhém poločase jsem se na lavičce styděl,“ přiznal hradišťský trenér.

Vítěz předminulého ročníku Českého poháru se tak v této sezoně rozloučil se soutěží už ve třetím kole. Svědík z toho nevinil pouze hráče. „Podíl na tom máme všichni. Naše hra byla velmi špatná. Z utkání s Duklou se musíme poučit. O víkendu v lize v Jablonci musíme být mnohem usilovnější a důraznější v osobních soubojích,“ měl jasno.

Hradišťský stoper Jaromír Srubek po krajně nepovedeném duelu prozradil, že si se svými parťáky nepřipouštěl, že by si jeho celek s druholigovým sokem neporadil. „Dostal jsem šanci v základní sestavě, a takhle to dopadlo,“ smutnil.

Nevymlouval se na to, že Slovácko tentokrát nastoupilo bez odpočívajícího kapitána Kadlece v obraně v pozměněném složení. „Hrajeme takhle spolu na tréninku. Neomlouvá to naše chyby, jichž Dukla využila,“ tvrdil Srubek.

Vyčítal si první branku Pražanů. „Špatně jsem vystoupil proti protihráči. Dostali jsme facku hned na začátku,“ štvalo ho. Chybu napravil devět minut před koncem, když po rohu hlavou vyrovnal na 3:3.

Jenže radost Hradišťských brzy vyprchala. Ve snaze rozhodnout střetnutí ještě v normální hrací době inkasovali v nastavení rozdílový gól. „Můžeme si teď říkat, že kdybychom utkání v klidu dovedli do prodloužení, dopadlo by to možná jinak. Na to se ale nehraje. Zbytečně jsme hru otevřeli,“ věděl Srubek.

Raději se už díval dopředu. „V sobotu nás nečeká v Jablonci nic jednoduchého, ale musíme se z vyřazení z poháru co nejdřív oklepat a přivézt odtud body,“ předsevzal si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.