Hlavní obsah

Kováč: Bolest po zásahu míčem převážila nad radostí

Radoslav Kováč si vyrovnávací gól v Lize mistrů do sítě Bayernu Mnichov protrpěl, když jej balon trefil do intimních partií. Český obránce se však pochlapil a v rozhovoru pro deník Právo mimojiné vykládal o situaci ve Spartaku Moskva, ztrátě titulu v ruské lize, nebo plánované dovolené na Maledivách.

Foto: čtk

Český hráč Spartaku Moskva Radoslav Kováč pokřikuje na spoluhráče během utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Slovanu Liberec.

Článek

Po vstřelení vyrovnávacího gólu na 2:2 ve středu do sítě Bayernu Mnichov jste neprojevoval takové nadšení jako spoluhráči ze Spartaku Moskva a fanoušci. Asi vás ten gól pořádně bolel...

To ano. Bolest po zásahu míčem zvítězila nad radostí, ale pochlapil jsem se a ještě ten míč napálil do sítě, i když jsem v té chvíli viděl všechny svaté.

Jak k té situaci vlastně došlo?

Kopali jsme rohový kop. Stál jsem za Martinem Jiránkem. On ten míč lízl a trefil mě přímo do genitálií. Hrozná bolest v té zimě. Gól jsem dal, pokoušel se radovat, ale pak jsem byl deset minut úplně mimo. Trápil jsem se a čekal na konec.

Následky...

To mít nebude. Naštěstí.

Remíza s Bayernem ale pro Spartak v Lize mistrů mnoho neřešila. Jste hodně nespokojeni?

Samozřejmě, protože jsme si naši cestu základní skupinou představovali jinak. Určitě je těžká, vždyť kromě Bayernu v ní je Inter Milán a Sporting Lisabon, ale dva body jsou málo. Teď už hrajeme jen o třetí místo a Pohár UEFA. K tomu potřebujeme poslední zápas v Lisabonu vyhrát.

Od konce ruské ligy však do zápasu zbývá víc než týden. Co budete dělat?

Budeme se dál připravovat, zatímco většina klubů už bude mít dovolenou. Do Lisabonu poletíme až 30. listopadu, abychom se připravovali v teple. V Moskvě už je hodně velká zima. Alespoň ta prodloužená k něčemu je. Horší by bylo, kdyby nám v Lisabonu už o nic nešlo. Věřím, že jsme schopni tam něco uhrát, protože naše výkony v Lize mistrů nebyly tak špatné.

Závěr podzimu ale asi není z pohledu Spartaku nejlepší. Postup do další fáze Ligy mistrů je v nedohlednu a titul ruského mistra také...

Máte pravdu. Není to takové, jak jsme si přáli. Ztráta titulu v ruské nejvyšší soutěži nás mrzí ještě víc. K víkendovému utkání do Samary jsme cestovali už bez zájmu. Byl to zbytečný zápas. Nemohli jsme být první, ale ani třetí. Taková utkání se hrají špatně.

Co chybělo k tomu, abyste domácí titul získali?

My jsme k němu měli opravdu blizoučko. Jenže v posledních kolech jsme inkasovali góly v samém závěru, kolikrát až v nastavení. A bohužel to byly branky vyrovnávací, takže rázem jsme přišli o dva body. Když se vám to stane čtyřikrát v řadě, je to hrozné. Fakt jsme na titul měli, o to víc tohle mrzí. Asi bych titul vyměnil i za postup ze skupiny Ligy mistrů.

O víkendu nejvyšší soutěž v Rusku skončila. Kdy se dostanete domů?

Vracím se 8. prosince a v pondělí 11. prosince letíme s přítelkyní Klárou Medkovou na dovolenou.

Prozradíte kam?

Budeme si užívat sluníčka na Maledivách.

Zdržíte se doma?

Po dovolené jedeme na Moravu, odkud pocházím. Chci si užít zimy a konec roku strávíme na horách.

Kdy se musíte hlásit do přípravy na nový ročník?

Bohužel už 7. ledna. Je to strašné, věřili jsme, že volno bude delší. V létě jsme po mistrovství světa neměli vůbec žádnou dovolenou, protože v Rusku se hraje systémem jaro - podzim.

S jakými pocity se budete za fotbalovým rokem 2006 ohlížet?

Nebyla to tak špatná sezóna. Hlavně ta druhá část. V kvalifikaci na mistrovství Evropy jsme získali ve čtyřech zápasech deset bodů, což je skvělý vklad. Zahrát si Ligu mistrů také není špatné, škoda jen, že to nepokračuje. A až z hlavy zmizí vzpomínky, za jakých okolností jsme přišli o titul, pak i druhé místo nebude vypadat tak špatně. Takže i přes nepovedené mistrovství světa, kde jsem si alespoň zahrál, budu na rok 2006 vzpomínat v dobrém.

Reklama

Související témata: