Hlavní obsah

Letadlo Borussie Dortmund mířící na Ligu mistrů mělo zpoždění. Talentovaný mladík si zapomněl pas

Dortmund/Praha

Hráče Borussie Dortmund potkali cestou k osmifinálovému duelu Ligy mistrů s Tottenhamem nepříjemné komplikace. Lídr bundesligy byl připravený na letišti v Dortmundu k odletu. Mladičký talent Jadon Sancho si v tu chvíli uvědomil, že u sebe nemá potřebné cestovní doklady. Pro pas se tedy vydal zpět domů a letadlo kvůli němu nabralo zpoždění.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Anglický záložník Jadon Sancho zpytuje svědomí poté, co Borrusia Dortmund ztratila vedení o tři branky s Hoffenhaimem a remizovala 3:3. Ilustrační foto

Článek

Osmnáctiletý záložník se přitom narodil právě v Londýně. Jeho návrat do rodné krajiny tedy málem neproběhl. Historka se zapomenutým pasem má ale naštěstí dobrý konec a Sancho se dnes může společně s týmem připravovat na večerní zápas Ligy mistrů ve Wembley.

Anglický reprezentant je vycházející hvězdou německé nevyšší soutěže a vlastně i evropských pohárů. Sancho v letošní sezoně nasbíral jednadvacet startů v bundeslize, ve kterých si připsal sedm gólů. V Lize mistrů nastoupil k pěti duelům a na kontě v milionářské soutěži má jednu branku.

Borussii dnes večer čeká nelehký úkol uspět na půdě Tottenhamu a přivést si z Ostrovů dobrý výsledek pro odvetu. Úplně domácí půda to pro anglický klub vlastně není. Tottenham aktuálně své domácí zápasy hraje v exilu ve Wembley. I tak to ale nebude pro německý tým nic jednoduchého, Kohouti hrají ve vynikající formě a na čelo Premier League aktuálně ztrácí pouhých pět bodů.

Borussia sice domácí soutěž o pět bodů vede před Bayernem. V posledních dvou ligových duelech ale jen remizovala a z Německého poháru vypadla po penaltách s Werderem Brémy. Talent Sancho by se měl večer představit v základní sestavě Dortmundu. Uvidíme, jestli kromě zapomenutých dokladů, nezapomněla mladá hvězda i střílet branky.

Reklama

Související témata: