Hlavní obsah

Liberec získal dalšího slovenského fotbalistu. Pod Ještěd přichází Kolár z Nitry

Fotbalový Liberec získal třetí letní posilu ze Slovenska. Z Nitry přišel Luboš Kolár, který se v novém působišti sejde s krajany Lukášem Hroššem a Lukášem Szabóem. Třiadvacetiletý záložník podepsal se Slovanem dvouletou smlouvu s následnou opcí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Slovanu Liberec v odvetném utkání 2. předkola Evropské ligy. Zleva Sergej Rybalka, Renato Kelič, Vladislav Kalitvincev.

Článek

"Luboše nám doporučil náš skauting. My jsme si ho proto pozvali na testy, posbírali jsme si o něm nějaké informace, ale především jsme měli možnost poznat ho v tréninkovém procesu. Protože se áčko připravovalo na vstup do sezóny, tak jsme Luboše první dny nechali trénovat s juniorkou. Po dvou dnech mi volal David Vavruška, že to je jednoznačně hráč do áčka, což mě pochopitelně potěšilo," uvedl na webu Liberce sportovní ředitel Jan Nezmar.

Kolár je odchovancem Nitry, ligovou premiéru si odbyl v osmnácti letech a prošel také mládežnickými reprezentacemi na Slovensku včetně jednadvacítky. Jeho ideálním místem na hřišti je kraj zálohy.

"Je mi jedno, jestli hraju zleva nebo zprava, obojí má své výhody. Sice jsem pravák, ale s levačkou nemám nejmenší problém," vysvětlil Kolár, jenž by už měl být připraven zasáhnout do nedělního ligového zápasu se Slavií Praha.

Reklama

Související témata: