Hlavní obsah

Mazuch: V Anderlechtu bych chtěl pár let zůstat a prosadit se

BRUSEL

Mladý český obránce Ondřej Mazuch by chtěl v belgickém Anderlechtu zůstat i vypršení ročního hostování. Bruselský klub už prý pro něj má připravenou smlouvu. Pokud vše půjde dobře, pak by ji mohl podepsat letos v zimě.

Článek

Dvacetiletý Mazuch do Belgie přišel před sezónou po takřka dvouletém působení v italské Fiorentině, v níž se nedokázal trvale prosadit v prvním týmu. Jeho hlavním cílem je nyní prosadit se do základní sestavy a pravidelně hrát.

"Určitě bych tu chtěl po tom ročním hostování zůstat," řekl Mazuch v rozhovoru s ČTK a Českým rozhlasem. "Už teď mi nabídli smlouvu na čtyři roky, kterou jsem už viděl. Určitě bych po tom roce chtěl, aby mě koupili," řekl.

Ve smlouvě je uvedena i částka, kterou nicméně nechtěl upřesnit. Dodal však, že pokud bude hrát a vše půjde dobře, přestup by mohl být už v zimě.

Svého rozhodnutí jít do Anderlechtu nelituje

"Všechno tady na mě působí dobře. Určitě bych si dokázal představit zůstat tady hrát dva tři roky, pořádně se vyhrát, nabrat zkušenosti a pak třeba zas někam vyrazit," prohlásil obránce, jehož snem je anglická liga.

Připustil nicméně, že prosadit se do základu bruselského týmu, který bojuje o účast v Lize mistrů a v případě neúspěchu má jistou účast v Evropské lize, nebude jednoduché. Na jeho post středního stopera má klub prý nejméně tři kvalitní hráče. I tak nelituje, že si při rozhodování mezi Spartou, jedním anglickým klubem a Anderlechtem vybral právě belgické angažmá.

"Rozhodl jsem se proto, že tady mám velkou šanci hrát, myslím, že to bylo dobré rozhodnutí," poznamenal Mazuch, který si v přípravě v Portugalsku přivodil svalové zranění. Nyní trénuje individuálně, k týmu by se měl připojit během tohoto týdne. Kdy by mohl poprvé za Anderlecht naskočit v lize či pohárech, zatím nechtěl předjímat, rád by ale už v příštích dnech zasedl alespoň na lavičku.

Na případný start za českou reprezentaci příliš Mazuch nemyslí. "První cíl je začít hrát tady," uvedl. "Věřím, že kdybych tady hrál v základu a dobře, mohlo by se to podařit," dodal Mazuch.

Reklama

Související témata: