Hlavní obsah

Na dovolené mu píchali vitamíny, teď dostala bývalá hvězda půlroční distanc

Nyon

Trest zákazu činnosti na půl roku za injekce s vitamíny? Už je to tak. Bývalý francouzský reprezentant Samir Nasri dostal za nepovolenou intravenózní léčbu půlroční zákaz činnosti. Třicetiletý fotbalista si v prosinci 2016 během dovolené v USA nechal aplikovat kvůli zdravotním problémům vitamínové injekce, podle UEFA se však provinil proti antidopingovým pravidlům.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Bývalý francouzský reprezentant Samir Nasri dostal za nepovolenou intravenózní léčbu půlroční zákaz činnosti.

Článek

Někdejší záložník Arsenalu a Manchesteru City, jenž za reprezentaci odehrál v letech 2007 až 2013 celkem 41 zápasů, je momentálně bez angažmá. Před měsícem s ním ukončil smlouvu turecký Antalyaspor, za který odehrál jen osm utkání.

Nasriho právník médiím řekl, že hráč během dovolené v Americe onemocněl a zvracel, proto si na klinice v Los Angeles nechal dát infuze k posílení imunity. UEFA však metodu označila za nedovolenou, kterou porušil jednak předpisy fotbalové unie, ale i Světové antidopingové agentury (WADA).

Během nepovolené léčby byl Nasri hráčem Manchesteru City a hostoval v Seville. Zpětně se snažil vyřídit si povolení pro terapeutickou výjimku, ale neuspěl. Marné bylo i jeho odvolání loni v prosinci ke sportovní arbitráži CAS.

Reklama