Hlavní obsah

Na Slovensku obvinili 11 fanoušků, hrozí jim až tři roky vězení

Bratislava

Po skandálu v derby FC Spartak Trnava-ŠK Slovan Bratislava, kdy fanoušci vtrhli na trávník, obvinila slovenská policie 11 z nich ve věku 23 až 46 let. Policie na sociální síti informovala, že v případě prokázání viny jim hrozí až tři roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Řádění fanoušků otřáslo Slovenskem

Článek

V průběhu utkání, které se hrálo v Trnavě 17. října 2021, házeli fanoušci na plochu pyrotechniku a ve čtrnácté minutě utkání vtrhli na plochu, kde si vyřizovali účty v nechutné bitce. Pořadatelská služba jim v tom nedokázala zabránit a museli zasáhnout policejní těžkooděnci. Fanoušky Slovanu pak policie vyprovodila z trnavského stadionu a doprovodila je na vlak. Utkání se nedohrálo.

„Policisté zajistili potřebné kamerové záznamy a osoby ztotožnila. Osoby byly součástí bitky, která se strhla na ploše, házeli pyrotechniku na plochu a tribuny," uvedla slovenská policie. „Jedenáct osob bylo obviněno z přečinu výtržnictví spolupachatelstvím. Osoby jsou stíhány na svobodě," dodala policie.

Disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu potrestala Spartak Trnava pokutou 35 tisíc eur (téměř 900 tisíc korun) a Slovan Bratislava pokutou 20 tisíc eur (514 tisíc korun). Trnava odehraje tři nejbližší domácí utkání bez diváků, když vstup na stadion bude umožněný pouze dětem do 15 let. Fanoušci Slovanu Bratislava nemohou vycestovat na čtyři nejbližší utkání svého klubu na hřištích soupeřů. Do konce aktuálního ligového ročníku mají fanoušci Trnavy a Slovanu zákaz vycestovat na vzájemná utkání.

Reklama

Související témata: