Hlavní obsah

Hvězdný Ibrahimovic se vrací do fotbalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na začátku června po 24 letech aktivní kariéry ohlásil Zlatan Ibrahimovic konec. Od té doby se objevovaly zvěsti, že by se do fotbalového kolotoče mohl vrátit v úplně jiné roli. Italská média a také vážený deník Financial Times přinesly informaci, že jeho návrat do fotbalu se stane faktem. K ohlášení by mělo dojít v pondělí. Zlatan nastoupí do managementu AC Milán.

Foto: Profimedia.cz

Zlatan Ibrahimovič a Lorenzo Tonetti na zápase padelu.

Článek

Zlatan ve svojí kariéře nastupoval za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG, Manchester United, AC Milán a Los Angeles Galaxy. To vše stihl za více než 20 let aktivního hraní. Informaci o konci kariéry ohlásil 5. června při zápase s Hellasem Verona. „Poprvé, když jsem tu nastupoval, dali jste mi štěstí. Podruhé lásku. V životě zůstanu milanistou,“ svěřil se v emotivní ceremonii na stadionu. Po několika měsících se na San Siro vrací, tentokrát v jiné roli.

Portál milannews.it a deník Corriere della Sera shodně informují, že se Švéd vrací do Milána. Tentokrát však v jiné roli. Ibrahimovic je přítelem majitele AC Gerryho Cardinaleho. Zatím nejsou známy informace o jeho konkrétní funkci v managementu, oficiální komuniké by mělo vyjít 11. prosince. Dříve média informovala, že by měl být spojkou mezi vedením a prvním týmem.

Cardinale je vlastníkem fondu RedBird Capital Partners, který je zase vlastníkem klubu. „To, co dělá ze Zlatana vítěze, není pouze jeho fyzická schránka, ale i vysoký intelekt a síla ducha. V RedBirdu navazujeme spolupráci s nejvyšší třídou sportovců a umělců,“ prozradil vlastník AC pro deník Financial Times. „Netrpělivě čekám, až se budu moci zapojit do investic ve sportu nebo médiích,“ řekl naopak bývalý fotbalista.

To bude už třetí působení Ibrahimovice v Miláně. Fotbalistou v červeno-černých barvách byl mezi roky 2010-2012 a 2020-2023. S klubem vyhrál dvakrát Serii A. Dohromady za klub nastoupil ve 163 zápasech, ve kterých vstřelil 93 branek a připsal si i 35 asistencí.

Reklama

Související témata: