Hlavní obsah

Necid je neobroušený diamant, zní ze Zwolle chvála na českého útočníka

Zwolle

Jako o výrazné posile mluví o Tomáši Necidovi v jeho novém působišti, v nizozemském Zwolle. O přesně dnes pětadvacetiletém útočníkovi dokonce technický ředitel týmu Gerard Nijkamp prohlásil, že je jako nebroušený diamant, kterého ještě to nejlepší v kariéře čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický útočník Tomáš Necid nastoupí možná proti Spartě i v předkole Evropské ligy.

Článek

Ve Zwolle věří, že se podaří Necidovi jeho potenciál probudit právě v jejich týmu. A fotbal v nizozemské lize, který je známý svým ofenzivním pojetím, by opravdu mohl Necidovi vyhovovat.

„Tomáš se do našeho klubu výborně hodí. Je to fyzicky skvěle vybavený útočník. I přes svůj mladý věk má rozsáhlé zkušenosti ze zápasů v evropských soutěžích," citoval server vavel.com Nijkampa. „V České republice je Necid vnímán jako neobroušený diamant, který ještě zdaleka nedosáhl svého vrcholu," dodal činovník Zwolle na adresu hráče se zkušenostmi z A-týmu reprezentace.

Zwolle sice v minulé sezóně skončil až na 11. příčce Eredivisie, v nizozemském poháru ale nenašel přemožitele a Ajax ve finále roznesl pěti góly. To dalo klubu možnost probojovat se do Evropské ligy. V cestě Zwolle teď stojí pražská Sparta. „Snažíme se být pozorní, abychom vyztužili naše řady. A to hlavně ve chvílích jako teď, když bojujeme na dvou frontách," citoval Nijkampa server nos.nl.

Necid bude ve Zwolle hostovat v celé příští sezóně. V případě zájmu si ho může majitel CSKA Mosvka stáhnout po podzimní části.

Reklama

Související témata: