Hlavní obsah

Necid nadobro opustil CSKA a je zpátky ve Zwolle. V létě bude zadarmo

Praha
Aktualizováno

Pětadvacetiletý kanonýr Tomáš Necid se vyvázal z povinností v CSKA Moskva a je zpět v nizozemském klubu PEC Zwolle. Na podzim za šestý tým nizozemské Eredivisie odehrál v nejvyšší soutěži čtrnáct zápasů, v nichž nastřílel osm branek. V pohárech pak nastoupil pětkrát a přidal dva góly. V play off Evropské ligy proti Spartě se však gólově neprosadil. V zimě se pak měl vrátit do mateřského CSKA Moskva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Necid bude i v jarní části sezóny působit ve Zwolle a do CSKA už se vracet nemusí.

Článek

„V ruském klubu mu však dali najevo, že s ním do základní sestavy nepočítají. Samozřejmě Tomáš chce a potřebuje hrát, proto jsme hledali cestu, jak z toho ven, nejlépe vyvázáním ze smlouvy. Jednání s CSKA byla velice složitá, situace se měnila mnohdy ze dne na den, samozřejmě šlo o peníze. Původně nasazená cena byla pro zájemce, kterých nebylo málo, těžko akceptovatelná. V pondělí pozdě odpoledne jsme se nakonec na vyvázání ze smlouvy dohodli a hned jsme se na půlročním působení domluvili se Zwolle, protože v pondělí skončil oficiální přestupní termín. Tomáš byl ve Zwolle spokojený a klub o něj měl a má velký zájem," řekl pro Sport.cz a Právo hráčův agent Jiří Müller.

Italové nakonec cukli

O Necida, který byl na podzim hodně vidět a gólově se prosadil i v reprezentaci v kvalifikačním duelu v Kazachstánu, byl v zimě poměrně velký zájem. Projevily ho i italské kluby Juventus, Chievo Verona a Cagliari, v němž je Josef Hušbauer. Na poslední chvíli ale cukly. Údajně proto, že Necid má momentálně menší zranění, které ho nepustí týden či dva na trávník.

Ve Zwolle má Necid prakticky jistotu, že bude hrát, protože klub za něj neměl adekvátní náhradu. „V létě bude volným hráčem, takže jej případní zájemci získají zadarmo," zdůraznil Müller. Pokud se bude urostlému kanonýrovi dařit minimálně jako na podzim, zájemců bude určitě ještě víc než v zimě.

Reklama

Související témata: