Hlavní obsah

Necid ukončil další angažmá

Český fotbalista Tomáš Necid už nebude hrát za Bursaspor. Další angažmá pro něj skončilo. V tureckém celku se dnes dohodl na ukončení smlouvy a hledá si nové působiště. Na twitteru o tom informoval jeho agent Jiří Müller.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid na archivním snímku.

Článek

Necid v minulé sezóně hostoval z Bursasporu ve Slavii, v létě to skončilo a červenobílí neuplatnili opci na trvalý přestup. Český útočník se tedy vrátil do Turecka, ale jen na krátký čas.

"Smlouva s Tomášem Necidem byla po domluvě ukončena. Děkujeme mu za služby pro náš klub a přejeme hodně štěstí do další kariéry," uvedl Bursaspor na svém webu.

Müller už v červenci naznačoval, že o Necida stojí týmu v Nizozemsku, zejména pak jeho bývalý zaměstnavatel Zwolle, Twente Enschede a Haag. A právě Haag by se podle aktuálních informací nizozemského webu Voetbal International měl stát novým Necidovým klubem.

Haag stále hledá náhradu za svého elitního útočníka z minulé sezony Björna Johnsena, který odešel do Alkmaaru.

Devětadvacetiletý Necid, který působil i v CSKA Moskva a PAOK Soluň, přišel do Bursasporu v roce 2015 ze Zwolle a podepsal tehdy smlouvu do léta 2019. Hned v první sezóně se zařadil mezi opory a v 28 ligových zápasech nastřílel 11 branek.

V další sezóně ale vypadl ze sestavy, v lednu 2017 pak zamířil na hostování do Legie Varšava a v minulém ročníku hostoval ve Slavii. Ani tam ale nenašel ztracenou formu.

V tomto ročníku nastoupil čtyřiačtyřicetinásobný reprezentant za Bursaspor v základní sestavě proti Fenerbahce, ale při prohře 1:2 střídal v poločase. Proti Kayserisporu odehrál poslední čtvrthodinu. V posledním kole proti Konyasporu už nebyl v nominaci.

Reklama

Související témata: