Hlavní obsah

Necid znovu čelí Spartě. Z CSKA Moskva odchází na hostování do Zwolle!

Zwolle/Praha
Aktualizováno

Fotbalový útočník Tomáš Necid bude v nadcházející ligové sezóně hostovat v nizozemském celku PEC Zwolle, který je soupeřem pražské Sparty v play off Evropské ligy. Čtyřiadvacetiletý bývalý slávista potvrdil přesun z CSKA Moskva na svém Twitteru. Ruský celek si však může Necida v zimě stáhnout zpět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid hrál na jaře ve Slavii, teď se přesouvá na další hostování do nizozemského Zwolle.

Článek

Necid je jedním z největších talentů českého fotbalu, dlouhodobě ho ale provází zdravotní problémy. Na jaře proto odešel z Moskvy do pražské Slavie, ve třinácti zápasech však vstřelil pouze tři góly a zase se vrátil do CSKA, kde má od roku 2009 platný kontrakt.

Jenže v nabitém kádru ruského celku by se pro Necida ani v této sezóně nenašlo dostatečné herní vytížení, takže čtyřiadvacetiletý vytáhlý útočník zvolil hostování v PEC Zwolle. Vítěz Nizozemského poháru i Superpoháru je přitom soupeřem pražské Sparty v 4. předkole Evropské ligy, takže Necid znovu narazí na tradičního slávistického rivala.

První zápas play off o místo v základní skupině Evropské ligy čeká Zwolle doma 21. srpna, odveta je o týden později na Letné. Kluby mohou jednoho hráče dopsat na soupisku i po pondělní uzávěrce.

Reklama