Hlavní obsah

Nedvěd se vrátil po nemoci a vstřelil dva góly

PRAHA

Pavel Nedvěd se po virovém onemocnění vrátil na trávník a pomohl dvěma góly k výhře Juventusu nad Pescarou 2:0. Oba projektily, jeden v 18. a druhý v 57., poslal do sítě pravačkou za hranicí šestnáctky.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Jeho tým tak udělal další krok k postupu do fotbalové Serie A. Z vítězství se radoval i Tomáš Ujfaluši v nejvyšší soutěži. Fiorentina doma porazila Bergamo 3:1. V tabulce je sice třetí od konce, ale na kontě má první tři plusové body po srovnání patnáctibodového manka za účast v korupčním skandálu. Marek Jankulovski asistoval na levém okraji obrany celý zápas u domácí prohry AC Milán 1:2 s AS Řím.

Petr Čech sledoval z tribuny čtyřgólové vítězství Chelsea nad Watfordem, do branky se postavil Carlo Cudicini. V lize to bylo poprvé od zápasu s Readingem, v němž byli oba zraněni. Na trávník se nedostali ani Milan Baroš a Patrikem Bergrem a z lavičky sledovali výhru Aston Villy na trávníku Evertonu. Jen mezi náhradníky zůstal i Jan Laštůvka při remíze 1:1 jeho Fulhamu v Portsmouthu.

Rudolf Skácel s Mariem Ličkou byli u remízy Southamptonu na hřišti dalšího týmu usilujícího o postup do Premier League Sunderlandu.

Jarošík hrál za Celtic

Glasgow Rangers vyhráli bez Libora Sionka 2:0 nad Dunfermline a minimálně do dneška, kdy hrají Hearts, jsou v tabulce druzí za suverénním Celtikem, který vyhrál v St. Mirren 3:1. Na poslední čtyři minuty za Celtic střídal Jiří Jarošík, přestože se v týdnu omluvil ze srazu české reprezentace kvůli zranění - výronu kotníku pravé nohy.

Za faul na Davida Rozehnala se kopala penalta. Paris St. Germain to však stačilo jen na remízu 1:1 v Le Mans. O body se po remíze 2:2 v Nantes dělil i St. Etienne vedený Ivanem Haškem. Marek Heinz přišel na trávník v 79. minutě. Vladimír Šmicer stále chybí Bordeaux, které remizovalo 0:0 s Auxerre, v jehož sestavě absentuje René Bolf.

Leverkusen bez Michala Papadopulose doma prohrál 2:3 s Bayernem Mnichov. David Kobylík, Radim Kučera a Petr Gabriel odehráli celý zápas za Bielefeld, který vyhrál 3:0 ve Frankfurtu n. Mohanem. Jejich spoluhráč Kamil Vacek zůstal na lavičce. Na té seděl i Václav Svěrkoš, když jeho Mönchengladbach uhrál bod za remízu 1:1 v Hamburku. Za domácí odehrál celé utkání David Jarolím. Zatímco Filip Trojan odehrál za Bochum celé utkání, Pavel Drsek nebyl při remíze 3:3 v Berlíně ani na lavičce.

Další čeští fotbalisté v akci

TURECKO - Denizlispor s Tomášem Abrahámem uhrál bezbrankovou remízu doma s Fenerbahce. Obránce Adam Petrouš zařídil proměněnou penaltou vítězství Ankarasporu na hřišti Manisasporu 3:1. Domácím nepomohla ani česká dvojice Lukáš Zelenka a Petr Johana.

SLOVENSKO - Daniel Tchuř se trefil dvakrát proti Trenčínu, který vede Vlastimil Palička, a Artmedie Bratislava zvítězila 4:1. Svoji suverenitu potvrdila Žilina, vedená novým asistentem u slovenské reprezentace Pavlem Vrbou. Gólově se o její vítězství na Slovanu podělili Pavel Devátý a Benjamin Vomáčka. Inter Bratislava s Petrem Švancarou prohrál 1:2 v Senci a Ružomberok Františka Komňackého v sestavě s Janem Nezmarem a Josefem Dvorníkem podlehl 0:1 v Nitře.

BELGIE - Daniel Zítka vychytal vítězství 2:0 Anderlechtu v utkání s Cercle Bruggy. FC Brusel s Richardem Culkem remizovalo 1:1 na trávníku Roeselare. Cercle Bruggy, za které hraje Vít Valenta, porazil 2:0 Charleroi.

RAKOUSKO - Austria Vídeň v sestavě se Štěpánem Vachouškem, který hrál do 74. minuty, klesla na poslední místo po prohře 0:1 v Riedu. Petr Voříšek zajistil v poslední minutě Rapidu Vídeň remízu 1:1 doma s Paschingem a slavný klub se rovněž potácí na konci tabulky k nelibosti dalších Čechů Marka Kincla a Radka Bejbla. Tirol Innsbruck trenéra Františka Straky porazil doma Salcburk. Do utkání zasáhla čtveřice českých hráčů, jediný Václav Koloušek ho odehrál celé. Jeho spoluhráč z Innsbrucku Jiří Mašek odešel ze hřiště v 80. minutě, za soupeře hodinu odehrál Patrik Ježek a druhou půli Vratislav Lokvenc.

NIZOZEMSKO - Útočník Jaroslav Šimr chyběl Excelsioru při domácí remíze 1:1 s Nijmegenem. Zdeněk Grygera podlehl s Ajaxem doma Einhovenu, který ho tak vystřídal v čele tabulky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články