Hlavní obsah

Nesportovní chování, šarvátka a pořádné dusno. Rangers vstřelili nefér gól, zakročit musel trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně zvláštní situaci nabídl osmifinálový duel Skotského poháru mezi domácími Rangers a druholigovým Partickem Thistle. Celek z Glasgow ve druhém poločase nesportovním způsobem nedovolil soupeři rozehrát a k nevoli hostující střídačky skóroval. Rázem se strhla mela hráčů a pod nátlakem se ocitli také sudí. Sportovně se nakonec zachoval až domácí trenér Michael Beale, který svým svěřencům nařídil, aby soupeře nechali vyrovnat.

Foto: snsgroup

Malik Tillman (vlevo) se raduje ze vstřelené branky. Archivní foto.

Článek

Neuvěřitelná scéna přišla zhruba dvacet minut před koncem zápasu za stavu 1:1. Po souboji ve středu hřiště skončil na zemi útočník Rangers Malik Tillman a jeho nepříliš dobře vypadající zdravotní stav vyhodnotili spoluhráči zakopnutím míče do zámezí. Zprvu normální fotbalová situace, která ale paradoxně nastartovala napjaté chvilky.

Druholigový Partick Thistle se následně snažil sportovním gestem vrátit míč soupeři, jenomže ještě před odkopem na druhou stranu využil špatného zpracování napadající Tillman, který shodou okolností byl tím samým hráčem, jenž po předchozím souboji skončil v bolestech na zemi. Výsledek? Dvacetiletý Američan doběhl až před branku, kde obešel brankáře a zasunul míč do sítě.

A emoce byly na světě. Okamžitě se u hostující branky utvořil hlouček hráčů, kteří si měli co říct. Chybět nemohly ani strkanice a ostré výměny názorů. Těžkou situaci museli řešit také sudí. Klíčové rozhodnutí nakonec učinil až kouč Rangers Michael Beale, který svým svěřencům nařídil, aby soupeře nechali vyrovnat na 2:2.

Všichni hráči Rangers, jak je patrné z videa, zůstali stát a přihíželi. Jen brankář se "cukal", alespoň naoko se snažil vyvíjet symbolickou snahu.

Kouč Beale si tímto činem nejen u fanoušků Particku získal respekt. Jeho gesto fair-play ocenily i tisíce uživatelů sociálních sítích. „Vítězství nechceme dosahovat tímto způsobem. Není snadné žádat o něco takového hráče, je to výjimečné, ale taky správná věc," prohlásil trenér Beale. „Myslím, že to celé bylo jedno velké nedorozumění," pokračoval.

V diskuzích se ale často vznáší i otázka, zda se skutečně jednalo o nesportovní gesto ze strany Rangers. Mnozí totiž poukazují na to, že druholigový celek již rozehrál a při odevzdání míče byl nedbalý.

Závěr zápasu přesto lépe zvládli Rangers, kteří brankou z 86. minuty rozhodli o vítězství 3:2 a postupu do čtvrtfinále Skotského poháru.

Reklama

Související témata: