Hlavní obsah

Nový kouč dovedl West Ham k výhře nad Manchesterem United

LONDÝN

Vedoucí tým anglické ligy Manchester United nečekaně prohrál 0:1 na hřišti fotbalistů West Hamu United a umožnil druhé Chelsea snížit ztrátu na dva body. Obhájci titulu zvítězili 3:2 na půdě Evertonu, i když v průběhu zápasu dvakrát prohrávali.

Článek

West Ham přivedl k výhře nový trenér Alan Curbishley, který se k týmu připojil na začátku týdne. I za krátkou dobu dokázal své svěřence připravit tak, že se stali teprve druhým týmem, který v této sezoně porazil Manchester.

Hosté podle očekávání od začátku diktovali tempo hry a vytvářeli si šance, ovšem nedokázali najít recept na pozorného brankáře Greena. Stejný obrázek hry byl i po změně stran, kdy Manchester útočil a West Ham obětavě bránil. Curbishley však ukázal svou odvahu, když se pokusil střídáním oživit ofenzivu, což přineslo své ovoce. Střídající Sheringham předvedl své zkušenosti, které sbíral i v Manchesteru. Jesličkami posunul míč na Harewooda, který z otočky přihrál před branku, kde kapitán Reo-Coker zblízka doklepl míč za Van der Sarova záda. Následný tlak Manchesteru již byl hektický a bez šance na vyrovnání.

Obrat Chelsea v Evertonu

Naopak velký obrat předvedli fotbalisté Chelsea. Rozhodující gól na půdě Evertonu dal v 88. minutě krásnou střelou z dálky útočník Drogba. První poločas příliš šancí nepřinesl, jenže domácí dokázali z minima vytěžit maximum. Ve vápně byl faulován mladík Anichebe a Arteta překonal Hilária z penalty. Hosté se do druhé půle vrhli s daleko větší chutí a po přímém kopu Ballacka vyrovnali. Když se již zdálo, že Chelsea získala nad zápasem kontrolu, po rohovém kopu se prosadil obránce Yobo a opět poslal Everton do vedení.

Trápící se Londýňané ve vyložených šancích trefovali jen tyče a směřovali k druhé prohře v sezoně. Jenže deset minut před koncem se parádně z 25 metrů prosadil Lampard, který měl kapitánskou pásku za absentujícího Terryho, a vyrovnal. Zároveň se ve svém 200. ligovém utkání v dresu Chelsea stal nejlépe střílejícím záložníkem v klubové historii, když celkově 76. brankou překonal Denise Wise. Navíc mu chybí jen čtyři trefy na nejlepšího klubového střelce Gianfranka Zolu.

Dvě minuty před koncem pak Drogba opět trefil tyč. Hned z dalšího útoku, který začal dlouhým výkopem brankář Hilário, se však útočník z Pobřeží slonoviny opřel z otočky do míče a dalekonosnou ranou překvapil domácího brankáře. Svou desátou brankou v sezoně tak zařídil pro Chelsea další důležitou výhru, rozhodl i minulý duel s Newcastlem.

Tottenham je už sedmý

Do utkání s Manchesterem City vlétli fotbalisté Tottenhamu ve velkém stylu a brzy vedli 2:0, když se hlavou prosadil Davenport a následně se přesným volejem prezentoval Huddlestone. Manchester City pak hru částečně vyrovnal, ale výsledkem bylo jen Bartonovo snížení. Tottenham tak pokračuje ve svém postupu vzhůru tabulkou, nyní je sedmý s tříbodovou ztrátou na třetí Liverpool. Český brankář Radek Černý opět seděl jen na lavičce.

Anglie - 18. kolo:
Everton - Chelsea 2:3 (38. Arteta z pen., 64. Yobo - 49. Ballack, 80. Lampard, 88. Drogba), Manchester City - Tottenham 1:2 (64. Barton - 16. Davenport, 24. Huddlestone), West Ham - Manchester United 1:0 (75. Reo-Coker).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: