Hlavní obsah

Odsouzený nizozemský fotbalista Promes čelí obvinění z pašování drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalému nizozemskému fotbalovému reprezentantovi Quincymu Promesovi hrozí další trest vězení. Státní zástupce navrhl podle agentury ANP dvaatřicetiletému hráči Spartaku Moskva devítiletý trest za pašování drog. Promes už byl v červnu odsouzen k 18 měsícům vězení za to, že v roce 2020 na rodinné oslavě bodl bratrance do nohy.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Quincy Promes na snímku z listopadu 2021 v dresu Spartaku Moskva při utkání s Neapolí.

Článek

Promes se podle žaloby před čtyřmi roky podílel na propašování 1360 kilogramů kokainu do Nizozemska přes přístav v Antverpách i následné distribuci a prodeji. Jeho právníci obvinění odmítli. Padesátinásobný reprezentant si verdikt v Amsterodamu osobně nevyslechl, jelikož žije v Moskvě a jeho návrat do vlasti je kvůli trestnímu stíhání nepravděpodobný.

V době incidentů působil Promes v Ajaxu Amsterodam, v minulosti nastupoval také za Twente a Sevillu. Za národní tým dal sedm branek. Reprezentační dres naposledy oblékl na Euru 2021 v duelu proti českým fotbalistům.

Reklama