Hlavní obsah

Pardew kvůli rasismu fanoušků skončil na lavičce CSKA Sofie

Bývalý trenér Newcastlu nebo Crystalu Palace Alan Pardew rezignoval na funkci kouče fotbalistů CSKA Sofia poté, co fanoušci bulharského klubu rasisticky uráželi vlastní hráče. Druhý tým bulharské ligy informoval o konci anglického trenéra na svém webu.

Foto: Sport.cz

Bývalý trenér fotbalistů Newcastlu či West Hamu Alan Pardew.

Článek

Pardew přišel do historicky nejúspěšnějšího bulharského klubu v listopadu 2020 jako sportovní ředitel, od dubna tohoto roku vedl tým jako hlavní kouč. V lize skončilo CSKA druhé za suverénním Ludogorcem Razgrad, ve finále poháru ale nestačilo na městského rivala Levski. V následujícím ligovém kole proti Botevu Plovdiv došlo k rasistickým urážkám ze strany fanoušků vůči hráčům tmavé pleti.

"Události před a po utkání proti Botevu jsou nepřijatelné nejen pro mě, ale i pro mého asistenta Alexe Dyera. Tahle malá skupina rasistických fanoušků kazí fotbal a já už nechci trénovat klub, ke kterému se hlásí. Byla čest působit v CSKA, ale můj čas se tady bohužel naplnil," uvedl Pardew v prohlášení.

Problémy kvůli rasismu v ochozech měla v nedávné době i bulharská reprezentace. Opakované prohřešky během kvalifikace na Euro 2020 vyvrcholily v utkání s Anglií, ve kterém fanoušci uráželi hráče soupeře, házeli na hřiště předměty a hajlovali. Bulharsko dostalo pokutu a následující utkání proti českému výběru muselo odehrát před prázdnými tribunami.

Reklama

Související témata: