Hlavní obsah

Pařížani se chytli na nás, štve záložníka Bordeaux Plašila

Paříž

Paris St. Germain nezačal novou sezónu Ligue 1 nejlépe. V sobotu ale porazil Girondins Bordeaux. „Chytli se na nás, prohráli jsme zbytečně,“ zlobí se čtyřiatřicetiletý český záložník Jaroslav Plašil, který stále patří k oporám fotbalového klubu z města slavného červeného vína.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Plašil na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Bordeaux se drží po půlce podzimu v horní části tabulky. Vládne v klubu spokojenost?

Začátek sezóny opravdu nebyl špatný, ale mohl být ještě lepší. Poztráceli jsme zbytečně body v Paříži a doma s Angres.

Zní to, jako byste byl naštvaný...

Částečně ano. Třikrát jsme prohráli. Naposledy v Parku Princů s Paris St. Germain. Zápas jsme nezvládli, úplně zbytečně. Pro nás den blbec. Oni drželi míč, my jsme jenom běhali. Dvěma góly rozhodl Edinson Cavani už v první půli. Před tím v Toulouse jsme dostali čtyři góly. Během deseti minut dva, a pak už jsme se vezli. Když je soupeř na koni, hraje se proti němu špatně. Asi nejvíc nás mrzela domácí prohra s Angers. Celý zápas jsme byli lepší, oni měli jednu pološanci a dali z ní gól, na který už jsme nestihli zareagovat. Jinak jsme uhráli dobré výsledky.

Parist St. Germanin nezačal podzim optimálně. Bylo to tím, že odešel Zlatan Ibrahimovič, nebo že přišel nový trenér Unai Emery?

Určitě těmi změnami. Chvilku jim trvalo, než si zvykli na herní styl, který jim naordinoval kouč Emery. Už se chytli. Škoda, že zrovna na nás. Zase to je Paris Saint-Germain jako v minulé sezóně.

Chyběly Pařížanům góly Ibrahimoviče?

Zpočátku ano, ale góly už dává Cavani. Chvilku mu to trvalo, hodně šancí zahodil. Brzy pochopil, že teď se spoléhá na něj a dokazuje, že je elitní kanonýr. Vždyť během jednoho týdne dal dva góly Razgradu v Lize mistrů a vzápětí dva nám. Už stihl překročit desítku a převzal po Zlatanovi i první místo v tabulce střelců Ligue 1.

Bude tedy všechno jako dřív? Myslím suverénní Paris St. Germain a za ním zbytek Francie?

Na začátku sezóny to tak nevypadalo. Hodně lidí říkalo, že už to není Paříž, co bývala. Jenže oni jsou zpátky. Bylo jen otázkou času, kdy si to v týmu sedne. Tím nechci říct, že by ambiciózní Monako, nenápadné Nice, ale ani další týmy, třeba Lyon nebo Marseille, neměly šanci. Soutěž je ještě dlouhá. Věřím, že Paříž nebude mít tak drtivou převahu, jako třeba v minulé sezóně.

Girondins jsou těsně pod pohárovými příčkami. V čem se tým Bordeaux nejvíc změnil?

Přišli čtyři hráči, kteří se ukázali jako opravdové posily. Toulalan a Ménez jsou nedávní francouzští reprezentanti. Kamano a Sabaly naopak velice talentovaní mladíci. Všichni do týmu zapadli a pozvedli jeho kvalitu. Teď během reprezentační pauzy můžeme dobít baterky, ještě zapracovat na vylepšení naší hry. Věřím, že to bude dobré a nebudeme hrát o záchranu, ale zkusíme se poprat o pohárovou Evropu.

Jakou roli máte v mužstvu vy?

Dá se říct, že pořád stejnou ve středové řadě, tedy hraji to, co trenér potřebuje, abych pokryl. Pro mne je důležité, že nastupuji v základní sestavě, to mě těší. Kouč Gourvennec mi věří a já na tréninku i v zápasech makám naplno. Doufám, že se mi vyhnou zranění a vydrží mi to co nejdéle.

Reklama

Související témata: