Hlavní obsah

Pekhart se po půl roce vrátil do Legie Varšava

Fotbalista Tomáš Pekhart se po půl roce vrátil do Legie Varšava. Třiatřicetiletý reprezentační útočník s polským klubem podle jeho webu podepsal smlouvu na rok a půl. Pekhart v prosinci skončil po téměř čtyřech měsících v tureckém Gaziantepu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pekhart během tréninku reprezentace, ilustrační foto.

Článek

Pekhart do Legie poprvé přišel před třemi lety. S varšavským celkem získal dva mistrovské tituly a v sezoně 2020/21 se stal nejlepším střelcem polské ligy s 22 góly. Loni v létě po vypršení kontraktu odešel do Gaziantepu. Legia je v této sezoně Ekstraklasy po 18 kolech druhá v tabulce, na vedoucí Čenstochovou ztrácí sedm bodů.

"Jsem moc šťastný, že se vracím domů do Legie. S rodinou jsme se ve Varšavě vždy cítili velmi dobře, zejména moje dcera, která má z návratu do Polska velkou radost. Doufám, že zabojujeme o titul, určitě budeme chtít vyhrát domácí pohár, což se nám dlouho nepodařilo," uvedl rodák ze Sušice.

Pekhart má za sebou i angažmá v Anglii, Německu, Řecku nebo Izraeli. V české lize hrál za Slavii, Spartu a Jablonec. V reprezentaci odehrál 26 utkání a dal dvě branky.

Reklama