Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Uzdravený Sadílek pokračuje v dobrých výkonech, asistencí pomohl obrat o body lídra tabulky

Skoro celý podzim laboroval s poraněným tříslem, teď se ale zdá, že se opět vrací do formy. Záložník Michal Sadílek nastoupil v základní sestavě nizozemského Twente Enschede a asistencí na vyrovnávací branku pomohl svému týmu k nedělní remíze 1:1 s Feyenoordem, vedoucím celkem Eredivisie. Díky známce 7,4, kterou ohodnotil jeho výkon analytický portál SofaScore, byl pak vůbec nejlepším krajánkem víkendu. V závěsu za ním skončili například Antonín Barák z Fiorentiny nebo bývalý reprezentační kapitán Vladimír Darida, oblékající dres řeckého Arisu Soluň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sadílek během utkání Ligy národů se Španělskem.

Článek
Fotogalerie

Sadílek dostal důvěru od úvodního hvizdu na své oblíbené pozici defenzivního záložníka a za 77 minut, které na place strávil, rozhodně nezklamal. Adresáta našlo bezmála 90 % jeho přihrávek, 23letý univerzál si připsal také tři klíčové pasy a připravil jedinou branku svého celku.

V 68. minutě dokázal jeho tečovaný centr umístit za záda brankáře Feyenoordu pravý bek Joshua Bernet.

„Viděl jsem Sadílka nabíhajícího na levé straně. Dobře mě našel, já pak jen přeskočil svého protihráče a trefil se hlavou," popisoval gólovou situaci šťastný střelec. Sadílek se navíc i díky tomuto počinu stal druhým nejlépe hodnoceným hráčem Twente v poli, vyšší známku od SofaScore obdrželi jen gólman Lars Unnerstall a kapitán Robin Pröpper (oba 7,7).

Sadílek se na trávníky vrátil již počátkem ledna, hned při svém prvním startu po zranění pomohl prvním gólem v sezóně k výhře 2:0 nad Emmenem. „Jsem rád, že jsem mohl návrat oslavit brankou. Bylo to dlouhé a jsem moc rád, že jsem zpátky," pravil v rozhovoru pro Sport.cz.

Odchovanec Slovácka a mladší bratr středopolaře Sparty Praha Lukáše posílil Twente počátkem minulé sezóny jakožto hostující hráč, vloni v dubnu na něj pak klub uplatnil opci a definitivně jej vykoupil z PSV Eindhoven. „Jsem šťastný, že jsem definitivně přestoupil a můžu se plně koncentrovat na fotbal, který mi tady sedí," těšilo tenkrát Sadílka, který se v posledních letech stal také stálicí v národním týmu.

Sadílek se navíc může o jednoho spoluhráče z reprezentace opřít i v Twente, na pozici pravého křídla tam totiž pravidelně nastupuje Václav Černý, který v nedělním duelu s Feyenoordem opustil hřiště až v nastaveném čase druhého poločasu. Vzhledem k velmi slušným výkonům obou legionářů na klubové úrovni se dá očekávat, že česká enkláva z Twente bude hrát klíčovou roli v nadcházejících bojích národního týmu o účast na Euru 2024. První výzvou pro družinu Jaroslava Šilhavého bude domácí utkání s Polskem, které se odehraje 24. března v pražské Fortuna Aréně.

Reklama

Související témata: