Hlavní obsah

Pokud Barca nezíská Henryho, chce Robbena

BARCELONA/PRAHA

Smělé plány má aktuální lídr španělské fotbalové ligy FC Barcelona. Do svých služeb chce v létě přetáhnout francouzskou hvězdu londýnského Arsenalu Thierry Henryho. A pokud neuspěje, má katalánský klub v záloze další velkou rybu - Nizozemce Arjena Robbena.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Arjen Robben během tréninku nizozemské reprezentace

Článek

Henry měl podle španělského magazínu Sport na 90% do Barcelony přestoupit, nyní ale už příchod francouzského mistra světa není tak jasný. Podle deníku As jednání ztroskotala na přemrštěných finančních požadavcích Arsenalu, příliš velký roční plat chce údajně i sám nejlepší střelec v historii Arsenalu. Henry má s kanonýry smlouvu do konce sezóny 2006/07.

Arsenal se ale svého kapitána nechce pochopitelně vzdát a stále usiluje o prodloužení smlouvy s Henrym. "Theirry Henry je pro nás klíčový hráč a doufáme, že u nás zůstane. Stavíme tým pro budoucnost, jehož součástí by Thierry měl být," řekl BBC viceprezident Arsenalu David Dein. Henry do Arsenalu zamířil z Juventusu Turín v srpnu 1999.

Jakou hvězdu získá Barcelona?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

V současnosti je nejvýše na seznamu nejžádanějších posil Barcy pro nový ročník Arjen Robben. Záložníka Chelsea si vyhlédl kouč Barcelony Frank Rijkaard, Robben má být ideálním doplněním útočné vozby Ronaldinho-Deco-Messi-Eto'o.

Dvaadvacetiletý reprezentant Nizozemska zamířil na Stamford Bridge v roce 2004 za 18 miliónů eur z PSV Eindhoven.

Prezident Barcelony Joan Laporta chce fanoušky před novou sezónou potěšit akvizicí velkého jména a dělá pro to maximum. Španělský mistr má na posily prý vyčleněno 30 miliónů eur.

Reklama

Související témata: