Hlavní obsah

Skandál ve Francii. Dělobuch málem trefil brankáře, spoluhráč reagoval zdviženým prostředníčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montpellier mířil za pohodovým vítězstvím, do konce ligové partie s Clermontem zbývalo posledních pár minut. Stav? 4:2, žádné nervy pro Montpellier. Jenže tři body nakonec nemá. Může za to pomatený fanoušek, jenž hodil dělobuch po Morym Diawovi, brankáři Clermontu. Zápas se nedohrál a Montpellieru hrozí kontumace.

Foto: Profimedia.cz

Bránkář Clermontu Mory Diaw na zemi poté, co vedle něho při zápase s Montpellierem explodoval dělobuch.

Článek

Diaw čekal na míč, aby mohl rozehrát od branky, jako už v zápase tolikrát. Ani ne metr od něj přistál dělobuch. Brankář si loktem instinktivně zakryl obličej a skácel se k zemi. Do hry se už nevrátil, po ošetřování na trávníku opustil hřiště na nosítkách.

Nechutná scéna z konce zápasu Montpellieru s Clermontem otřásla fotbalovou Francií. Domácí byli kousek od povinného vítězství nad posledním týmem ligy, ale sebral jim ho zkrat jednoho z diváků. Moc nescházelo, aby dělobuch trefil přímo Diawa.

„Fanoušek byl zatčen a dostane zákaz vstupu na stadion,“ vzkázal Laurent Nicollin, prezident fotbalového Montpellieru.

Z hráčů Clermontu čišel vztek a záložník Neto Borges namířil na sektor, odkud přiletěl dělobuch, vztyčený prostředníček. Schytal za to červenou kartu.

To bylo ze zápasu všechno, rozhodčí Florent Batta ho předčasně ukončil: „Lékař Clermontu zjistil, že Diaw nemůže hrát dál. Proto jsem zápas definitivně ukončil.“

Montpellier mohl mít tři body, ale nejspíš nebude mít ani jeden. Ve hře je kontumace utkání ve prospěch soupeře a další sankce včetně uzavření stadionu nebo jeho části.

„Vedete 4:2 a saháte po šestém místě v tabulce, hráči jedou na krev přes 30 minut o deseti, a pak přijde takový hnus. Nějaký blbec něco hodí z tribuny. Je neuvěřitelné a bolestivé, co se ze zápasu nakonec stalo. Doufám, že brankář Clermontu bude v pořádku. Někdy je nám vytýkáno, že nemáme vysoké ambice, ale s takovými blbci (na tribuně) ani žádné mít nemůžeme,“ zlobil se prezident Montpellieru Nicollin v rozhovoru pro list Le Parisien.

Nyní se čeká na rozhodnutí vedení francouzské ligy. Ta má trable s chuligány dlouhodobě: v předminulé sezoně se po výtržnostech na tribunách odečítaly body a letos na jaře přišlo Bordeaux o postup do první ligy poté, co fanoušek napadl hráče soupeře a způsobil mu lehký otřes mozku. A teď se řeší další skandál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články