Hlavní obsah

Slovenský hrdina! Přímo na hřišti zachránil svému spoluhráči život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdinský čin má na svědomí třiatřicetiletý obránce nováčka slovenské nejvyšší fotbalové ligy ze Skalice Peter Čögley. Hráč, který v roce 2016 krátce působil i v pražských Bohemians, zachránil svému spoluhráči Filipu Blažkovi život, když mu vytáhl jazyk, který mu zapadl po jednom ze soubojů. I když správný postup podle záchranářů je v tomto případě pouhé zaklonění hlavy, aby se dýchání uvolnilo, je Čögleyův počin úctyhodný.

Foto: Profimedia.cz

Na snímku zleva Peter Čögley a Dimitrios Popovits.

Článek

Hrdina, který ještě ke všemu ctí fair play. Čögley ještě když hrál za Zlaté Moravce, odvolal faul na svoji osobu a vzdal se tak možnosti kopat penaltu. O víkendu se zachoval jako čestný chlap znovu, i když tentokrát šlo o mnohem víc než jen o fotbal.

Během zápasu mistrovského Slovanu Bratislava, který na svém hřišti hostil nováčka ze Skalice (3:0), totiž došlo k velmi nepříjemnému momentu, při kterém šlo o život. Ve 20. minutě šel skalický Blažek po rohovém kopu do hlavičkového souboje, schytal tvrdou ránu do hlavy a skácel se k zemi.

„Filip dostal úder do hlavy a spadl na zem. Rychle jsme se spoluhráči běželi za ním, nebyl při vědomí, proto jsme ho dali na bok. Jazyk měl zapadnutý, a tak jsem mu ho hned vytáhl. Když se nadechl, tak jsme věděli, že už to bude dobré," popsal situaci zachránce Čögley.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MFK Skalica (@mfk_skalica)

Blažek si z incidentu moc nepamatuje. „Vím, že se kopal roh a přišla rána. Potom si jen pamatuji, že jsem slyšel hlasy kluků a to, jak jsem se probral," řekl kapitán Skalice, který překvapivě utkání nakonec zvládl dohrát. „Rád bych poděkoval všem spoluhráčům, hlavně Petrovi Čögleyovi, že mi pomohli. Vážím si toho," dodal.

I zachránce potřeboval ošetření, utkání dohrával s obvázanou hlavou přes uši. „Zašívali mi to, mám tam šest stehů," řekl Čögley. Hůře dopadl útočník Slovanu Aleksandar Čavrič, který musel tři minuty před koncem první půle střídat a byl převezen do nemocnice. „Byl otřesený, špatně viděl. Má něco s hlavou a jel do nemocnice," řekl po zápase kouč mistrovského Slovanu Vladimír Weiss starší.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články