Hlavní obsah

Slovenský kanonýr Mintál si znovu zlomil nohu

NORIMBERK

Pouhé tři minuty trval v sobotu návrat slovenského fotbalisty Marka Mintála na trávníky po vážném zranění. Nejlepší střelec uplynulé sezóny bundesligy si pak opět zlomil kost v levém nártu a ještě večer byl v Norimberku operován. Pro útočníka podle všeho skončila sezóna.

Foto: FC Norimberk

Slovenský fotbalista Marek Mintál

Článek

Předchozí stejné zranění si vyžádalo tříměsíční rekonvalescenci a o měsíc delší zápasovou přestávku.

Osmadvacetiletý Mintál si brzy po zahájení utkání proti Hamburku zvrtnul kotník a už se na trávník nemohl vrátit. Byl ihned převezen do nemocnice, kde mu lékaři při zákroku zafixovali zlomenou kůstku kovovou destičkou. Operující a klubový lékař Jochen Gruber konstatoval, že se nejedná o totéž postižené místo. "Ta stará fraktura je zahojená, teď se objevila zlomenina na novém místě," řekl dnes doktor agentuře SID.

Mintála operoval devadesát minut. V příštích dnech čeká fotbalistu série vyšetření kostní tkáně, která by mohla osvětlit příčiny opakovaného zranění.

"Jeho opětovná ztráta nám vše komplikuje. Marek v přípravě ukázal, jak moc je pro nás důležitý," litoval ztráty spolehlivého střelce trenér Norimberku Hans Meyer. Mintál stihl v sezoně odehrát jen tři utkání a vstřelit jeden gól, než se v září zranil při tréninku.

Reklama

Související témata: