Hlavní obsah

Švýcarská fotbalová liga skončí jako poslední v Evropě

Bern

Švýcarská liga dokončí koronavirem ovlivněnou sezonu jako poslední evropská fotbalová soutěž. Tamní Super League by to měla stihnout zhruba hodinu a půl před půlnocí 3. srpna, kdy vyprší lhůta UEFA pro přihlášení klubů do příštího ročníku evropských pohárů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Program švýcarské ligy při restartu po koronavirové pauze zkomplikovalo šíření nákazy v FC Curych, jež si vynutilo odklady zápasů. "Jsme zpátky na dobré cestě," řekl agentuře AP šéf ligy Claudius Schäfer. Připustil, že zhuštěný program není ideální, protože některé týmy musejí odehrát pět zápasů ve 13 dnech. "Ale ze sportovního hlediska je to hodně zajímavé a hrají se velmi dobré zápasy."

V posledním kole se 3. srpna střetnou první dva týmy aktuální tabulky Young Boys Bern a St. Gallen. Úřadující mistři Young Boys vedou o dva body a v příštích 12 dnech je čekají čtyři duely. Ligová sezona se tak i vinou dlouhé koronavirové přestávky protáhne na bezprecedentních 54 týdnů.

Švýcarsko zastavilo ligovou soutěž dřív než většina ostatních zemí, už v únoru, poté co úřady zakázaly kvůli nákaze akce s více než tisícovkou účastníků. Maximálně tisícovka lidí může být na stadionech i nyní a švýcarským klubům hrozí ekonomické problémy, neboť téměř polovinu jejich zisku před krizí tvořily příjmy ze vstupenek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.