Hlavní obsah

Troyes si stěžuje na rasismus, v Marseille měl být terčem urážek Sok Hjon-čun

Jihokorejský útočník Troyes Sok Hjon-čun čelil podle vyjádření klubu v utkání na hřišti Marseille rasistickým urážkám. Zápas 15. kola nejvyšší francouzské fotbalové soutěže se přitom hrál bez fanoušků, pokřiky ale údajně zachytily mikrofony společnosti Amazon, která duel vysílala.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Momentka z utkání mezí Troyes a Marseille.

Článek

"Po zhlédnutí záznamu není jakýkoliv pochyb o rasistických urážkách na adresu našeho hráče Sok Hjon-čuna. Něco takového je neakceptovatelné a jako klub se jasně stavíme proti jakýmkoliv formám xenofobie a rasismu. Sok Hjon-čun má naši plnou podporu a uděláme všechno pro to, aby se záležitost vyšetřila," uvedlo Troyes v prohlášení.

Olympique si s nováčkem soutěže na svém stadionu poradil, v 74. minutě rozhodl jediným gólem Pol Lirola. K údajným rasistickým urážkám se jihofrancouzský klub zatím nevyjádřil.

Na stadionu Vélodrome se hrálo bez diváků, Marseille má až do vyšetření incidentů z utkání proti Lyonu stejně jako soupeř zavřené tribuny. V Lyonu se nedohrálo poté, co láhev hozená z hlediště zasáhla záložníka Marseille Dimitriho Payeta.

Reklama

Související témata: