Hlavní obsah

Útok na trenéra Sparty! Priskeho bývalý svěřenec promluvil o jeho praktikách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozruchu, který způsobila žaloba nového kouče Sparty Briana Priskeho na jeho bývalý klub, je tu další nepříjemnost. Obránce Antverp a Priskeho bývalý svěřenec Ritchie De Laet zkritizoval Dánovo vedení, které prý často vytvářelo chaos.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Antverp Ritchie De Laet (vlevo) a jeho bývalý kouč Brian Priske.

Článek

Stává se, že hráči si s trenérem nesednou a k jeho vedení mívají připomínky. Výjimkou není ani bývalý hráč Manchesteru United a stávající člen kádru belgických Antverp Ritchie De Laet. Ten prý sice pod Priskem dostával dostatek herního prostoru, ale často prý netušil, co má hrát.

V rozhovoru pro Gazet van Antwerp prozradil, že je rád, že došlo ke změně na hlavním trenérském postu. „Potřebuji trenéra, který mi dá jasné pokyny. Ne takového, který jen řekne: Tady je míč, teď prostě musíš být dost dobrý, abys to zvládl," řekl De Laet, podle kterého Priskeho přístup často vytvářel chaos.

„Šel do každého zápasu se stejným plánem, a to samozřejmě v Belgii nejde. Chtěl hrát útočný fotbal s velkým tlakem, ale rychle se ukázalo, že to nemůžete dělat v každém zápase. Chyběla nám flexibilita," postěžoval si třiatřicetiletý obránce.

Se spoluhráči se prý často snažil trenérovi naznačit, že by bylo třeba něco změnit, ale marně. „Brian to viděl jinak a my jsme to museli respektovat. Byl to šéf," pokračoval v kritice. Jako člověka však dánského kouče respektuje. „Je to charakter a můžete ho požádat o cokoli. Za své hráče by dal ruku do ohně," uzavřel De Laet, který v Antverpách působí od roku 2019.

Reklama

Související témata: