Hlavní obsah

Poprask kolem nového trenéra Sparty! Dán Priske se dožaduje dvanácti milionů

Příprava na novou sezonu ještě ani pořádně nezačala a už je kolem nového trenéra pražské Sparty Briana Priskeho pořádně rušno. Nejedná se však o nečekané složení kádru, nýbrž o nedořešené problémy z minulého působiště v belgických Antverpách. Bývalý zaměstnavatel údajně Dánovi dluží na prémiích a odstupném v přepočtu 12 milionů korun a Priskemu došla trpělivost – klub proto zažaloval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Sparty Praha Brian Priske.

Článek

V belgických médiích se objevila zpráva, která však zajímá i české fanoušky. Nový kouč fotbalové Sparty Brian Priske totiž zažaloval svého bývalého zaměstnavatele Royal Antverpy, který mu prý dluží v přepočtu 12,3 milionu korun.

Priske už neoficiálně věděl několik dní před posledním utkáním play off proti Unionu (0:1), že to pro něj bude poslední zápas na lavičce Antverp. Oficiální konec byl oznámen 23. května a už 31. května byl odhalen jako nový trenér Pražanů. Tento rychlý podpis se Belgičanům nezdál, došlo k němu prý ještě předtím, než měl Dán podepsanou výpověď, a od Sparty dokonce požadovali přestupový poplatek.

Oni sami však prý Priskemu dluží odstupné, poslední květnový plat, prémie za zápas s Unionem a další pohledávky v celkové výši 500 tisíc eur. Dánský kouč je však ochoten z částky něco slevit, jelikož si brzy našel nového zaměstnavatele. K dohodě však zatím nedošlo a klub uvedl, že „záležitost je nadále řešena interně."

Brian Priske se českého prostředí nebojí. Miluju tlak, jsem na něj zvyklý!Video: Sport.cz

Sám Priske svůj konec v Antverpách okomentoval v prohlášení. „Je to nešťastný konec mého působení v Antverpách. Rád bych zdůraznil, že jsem si svůj čas v klubu užil. Je to velký tým se skvělými fanoušky. Doufám, že se s tím dokážeme rychle vypořádat, aby se obě strany mohly pohnout vpřed," uvedl.

Reklama

Související témata: