Hlavní obsah

VIDEO: Barošův hattrick v dresu Galatasaraye proti Besiktasi

ISTANBUL/PRAHA

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš je po přestupu do tureckého Galatasaraye Istanbul k neudržení! V zemi půlměsíce vsítil rodák z Vigantic v nedělním 16. kole v derby proti Besiktasi svůj druhý hattrick v posledních třech týdnech a po právu vede se čtrnácti góly ligovou tabulku střelců. Na jeho tři poslední úspěšné zásahy se můžete podívat na videu na Sport.cz.

Článek

Do vedení šli domácí již v 8. minutě, když se po chybě gólmana Rüstüho trefil Servet. Za pět minut bylo vyrovnáno. Do vápna si naběhl ve druhé půli vyloučený Delgado a před domácím brankářem se nemýlil. Pak ale začal úřadovat Baroš. Nejprve minutu po vyrovnání zvrátil stav na stranu domácích po úspěšně zahrané penaltě, ve druhém poločase nejprve zužitkoval chytrou přihrávku ve vápně a svůj hattrick završil druhou proměněnou penaltou v 68. minutě.

Kromě českého reprezentačního útočníka do utkání vstoupili také dva další hráči, kteří ještě nedávno působili v české nejvyšší soutěži v libereckém dresu. Za hosty totiž od úvodu nastoupil slovenský forvard Hološko, jenž v 54. minutě zdramatizoval utkání snížením na 2:3 z pohledu hostí. Na pozici stopera Besiktase pak nastoupil bývalý hráč Udine Zápotočný, jenž v duelu viděl žlutou kartu.

Po vítězném utkání neskrýval pocit radosti ani domácí kouč Michael Skibbe, jehož potěšil jak výkon obou týmů, tak i nadšeně povzbuzující diváci. „Dosáhli jsme velkého vítězství! Hrajeme o mnoho lépe, když na nás soupeř vyrukuje s ofenzivní taktikou. Jsem spokojen s naší předvedenou hrou. V poslední době jsme byli pod velkým tlakem,“ nechal se slyšet na oficiálních stránkách klubu Skibbe.

„Jak v lize, tak i na evropské scéně jsme se utkali s nelehkými soupeři, a je mi potěšením, že jsme to přestáli bez zklamání. Pokračujeme v našem výstupu na vrchol,“ řekl kouč aktuálně třetího týmu turecké ligy, jenž ztrácí na vedoucí duo Sivasspor, Trabzanspor jeden bod. „Naši hráči jsou vždy potěšeni, když vidí, že za nimi trenér stojí. I když se zrovna nedaří, někdo je musí povzbudit. Tohle je moje trenérská filozofie,“ dodal Skibe.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.