Hlavní obsah

VIDEO: Brandao si za surový zákrok na kapitána PSG minimálně měsíc nekopne

Paříž

Trestu za nečekaný, ale o to víc bestiální zákrok nakonec neunikl. Brazilský fotbalista Brandao z Bastie nesmí po zlomení nosu soupeři hrát ve francouzské lize, suspendován byl minimálně na čtyři týdny. Italský záložník ve službách Paris St. Germain Thiago Motta, jemuž Brandao nos přerazil, naopak k pátečnímu ligovému utkání i přes bolestivé zranění nastoupí.

Brandao napadl v tunelu kapitána PSG Mottu.

 
Článek

Brandaa ve čtvrtek suspendovala disciplinární komise počínaje pátkem 22. srpna nejméně až do jejího zasedání 18. září. Mottu udeřil hlavou do obličeje v tunelu do šaten po sobotním utkání. Prezident pařížského klubu Náser Al-Keláfí pro viníka požadoval doživotní distanc.

"Svého činu lituje a komisi to takhle řekl," tlumočil Brandaův právník Olivier Martin.

Mottův páteční start v zápase proti poslednímu Evianu je pro Brandaa dobrou zprávou. Při absenci zraněného hráče kratší než osm dnů totiž může viník dostat maximálně roční zákaz startu. Pokud by hráč chyběl déle, může být trest až dvouletý.

Brazilskému fotbalistovi však může uškodit, že se provinil opakovaně. V minulé sezóně totiž nemohl hrát tři utkání za to, že loktem praštil jiného hráče PSG Yohana Cabayeho.

Reklama

Související témata: