Hlavní obsah

VIDEO: Chorvaté bojují proti vedení svazu, ve Splitu se sešlo třicet tisíc demonstrantů

Split

Fanoušci Hajduku Split doplnění dalšími příznivci chorvatských klubů v sobotu protestovali proti současným opatřením Chorvatského fotbalového svazu. Demonstranti, kterých se údajně sešlo až 30 tisíc, požadují rezignaci předsedy svazu Davora Šukera, někdejšího legendárního kanonýra tamní reprezentace.

Fanoušci protestovali ve Splitu

 
Článek

Akci s názvem „Proti temnotě, proti síle" uspořádala obávaná skupina přívrženců Hajduku Split známá pod názvem Torcida.

„Chceme rezignaci klíčových postav současného Chorvatského fotbalového svazu a apelujeme, aby byla zastavena neregulérnost a bezpráví v chorvatském fotbale," uvedl médiím Damir Gruic, mluvčí Torcidy.

Protesty byly svolány po velkém chorvatském derby mezi Hajdukem Split a Dinamem Záhřeb, v němž bylo zhruba šedesáti fanouškům Hajduku umístěným na takzvané černé listině znemožněno návštívit záhřebský stadión Maksimir. Hráči Splitu se rozhodli na protest nenastoupit do zápasu a vítězem zápasu se tak po kontumační výhře 3:0 stali fotbalisté Dinama Záhřeb.

Chorvatský fotbalový svaz přijal drastičtější opatření v reakci na nepokoje v hledišti během duelu kvalifikace o mistrovství Evropy mezi Chorvatskem a Itálií hraném v Miláně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články