Hlavní obsah

Začal se bujaře radovat, aniž by čekal na výsledek. Záložník Bastie zažil fotbalový šok

Komická situace nastala v utkání 18. kola francouzské ligy mezi Bastií a Rennes. Domácí záložník Guillaume Gillet vyslal parádní střelu, o které byl přesvědčen, že nemůže skončit jinak než gólem. Třicetiletý fotbalista ale narazil! Brankář Benoit Costil mu totiž již rozpoutané oslavy parádním zákrokem velmi rychle zastavil.

Předčasná radost fotbalisty Gilleta.

 
Článek

Běžela 43. minuta a Bastia marně dobývala bránu Rennes střeženou gólmanem Costilou, který mezi třemi tyčemi chvílemi doslova čaroval.

Těsně před pauzou to už už vypadalo, že domácí na něj přece jen najdou recept a půjdou do vedení. Gillet se na hranici pokutového území otočil a levačkou nádherně napálil míč pod břevno.

Gillet na nic nečekal, byl si jistý, že míč skončí v síti, a proto se obrátil a odstartoval gólové oslavy. Jenže byl pořádně zklamaný! Costil totiž vyškrábl balón konečky prstů na břevno, od něhož se míč odrazil těsně před brankovou čáru. Gillet se jej snažil odkopnout pryč, balón však nezasáhl ideálně a ten podél brankové čáry zamířil do míst, kam sprintoval jeden z domácích borců. Ani on ale neuspěl, Gillet byl rychlejší a míč stačil skluzem odvrátit do bezpečí.

Bastia i přes úžasné zákroky soupeřova brankáře nakonec přece jen slavila tříbodový zisk. V nastavené první minutě první půle rozjásal ochozy nádhernou ranou Ryad Boudebouz a po změně stran zpečetil výhru 2:0 křížnou střelou Yannick Cahuzac.

Reklama

Související témata: