Hlavní obsah

Záhřeb hlásí před odvetou další ztrátu, proti Spartě zapsal gól a asistenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti Spartě si připsal gól s asistencí, v odvetě ale Dinamu Záhřeb už jistě nepomůže. Chorvatský klub hlásí před odvetou 4. předkola Evropské ligy s Pražany další ztrátu, křídelník Luka Ivanušec míří do holandského Feyenoordu, kde se mimo jiné potká s Ondřejem Lingrem a Dávidem Hanckem. S úřadujícím mistrem Eredivisie podepsal hráč smlouvu do roku 2028.

Foto: Profimedia.cz

Křídelník Luka Ivanušec opouští Dinamo Záhřeb.

Článek

„Je to pro mě velký krok. Chvíli se to táhlo, ale nejdůležitější je, že jsem už tady,“ zmínil rodák ze Zadaru po přestupu pro klubový web. „Doufám, že budu pro tým důležitý svou kvalitou. Jsou před námi velké zápasy, na které se nesmírně těším,“ dodal Ivanušec.

S Feyenoordem ho totiž mimo holandské ligy či domácího poháru čeká také prestižní skupinová fáze Ligy mistrů. Ta se začne hrát v září, los je naplánován na 31. srpna.

Chorvatský celek už před úvodním utkáním se Spartou opustily dvě velké opory týmu. Do holandského Ajaxu se stěhoval za 21 miliónů euro stoper Josip Šutalo, dlouholetý gólman Dominik Livakovič přestoupil do tureckého Fenerbahce. Tři dny před prvním utkáním byl také vyhozen hlavní trenér Igor Biščan, toho nahradil Sergej Jakirovič.

Sparta tak může škrtnout další hrozbu Dinama. Přesto ale její fotbalisty bude čekat náročná šichta, pakliže se chtějí probojovat do skupiny Evropské ligy. Z prvního zápasu, ve kterém Záhřeb s klidem zvítězil 3:1, si na Letnou přivážejí dvoubrankové manko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.