Hlavní obsah

Zděšení v Portugalsku. Hvězdný Casillas byl narychlo převezen do nemocnice

Porto/Praha

Fotbalový mistr světa a současný brankář týmu FC Porto Iker Casillas byl dnes narychlo převezen z tréninku do nemocnice kvůli infarktu. Informaci potvrdil portugalský klub.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Brankář Porta Iker Casillas.

Článek

Stav někdejší hvězdy Realu Madrid a španělské reprezentace by měl být podle posledních zpráv stabilizovaný. Casillas je podle  vyjádření klubu mimo ohrožení života. „Casillas je v pořádku a stabilizovaný. Jeho srdeční problém je vyřešen," uklidnilo fanoušky FC Porto na svém webu.

Casillase postihla srdeční příhoda v tréninkovém centru Olival během přípravy Porta na nadcházející ligové utkání s Avesem.

Portugalská rozhlasová stanice RTP uvedla, že gólmanovi byla poskytnuta rychlá lékařská pomoc. Není tak v ohrožení života, nicméně v nemocnici zůstává. Očekává se, že v této sezoně už do žádného utkání nenastoupí.

Sám Casillas později prostřednictvím svého twitterového účtu pozdravil fanoušky z nemocničního lůžka: „Všechno je tady pod kontrolou. Byl to velký strach, ale teď se cítím silný. Mnohokrát všem děkuji za vzkazy a projevenou podporu."

37letý gólman má na svém kontě celou řadu úspěchů. Za Real debutoval v roce 1999 už v devatenácti letech. S královským klubem vyhrál mimo jiné třikrát Ligu mistrů (2000, 2002 a 2014). Slavil také pět triumfů v La Lize a dva ve Španělském poháru.

S reprezentací vyhrál mistrovství světa v roce 2010 a Euro v letech 2008 a 2012. Od roku 2015 hájí branku Porta, s nímž nedávno podepsal nový roční kontrakt s opcí.

Přes sociální sítě jej kromě jiných podpořil jeho nástupce v Realu Thibaut Courtois nebo i český gólma Tomáš Vaclík.

Reklama

Související témata: