Hlavní obsah

Znepokojivé scény! Před zápasem příštího soupeře Slavie v Konferenční lize vypukl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zápasem 27. kola nizozemské nejvyšší fotbalové ligy mezi odvěkými rivaly Ajaxem a Feynoordem, který bude příštím soupeřem pražské Slavie ve čtvrtfinále Konferenční ligy, vypukl na jedné z tribun za brankou požár. Fanoušci domácích světlicemi omylem zapálili jeden z transparentů. Oheň se podařilo včas uhasit a naštěstí nebyl zřejmě nikdo zraněn. Zápas, který nakonec skončil vítězstvím domácích 3:2, se tak mohl v klidu odehrát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na stadionu Ajaxu v Amsterodamu vypukl požár.Video: sntv

 
Článek

Derby mezi Ajaxem a Feynoordem, známé jako De Klassieker, vždy provází napjatá atmosféra na hřišti i v hledišti. Tentokrát však nedošlo ke střetům mezi skupinami fanoušků, při kterých by zasahovali strážci zákona, ale v pohotovosti musely být hasičské jednotky. Za jednou z branek totiž ještě před úvodním výkopem vypukl požár.

Příznivci aktuálně vedoucího týmu tabulky Eredivisie z Ajaxu omylem světlicemi zapálili vlastní transparent na podporu svých oblíbenců. Na tribuně Johan Cruyff Arény tak zavládlo znepokojení, když její část zachvátil oheň a hustý černý kouř. Podle dosavadních informací během incidentu nebyl nikdo zraněn. Požár se podařilo během chvilky uhasit a zápas se tak mohl odehrát.

V derby šli hned v osmé minutě do vedení zásluhou Luise Sinisterra hráči hostujícího Feyenoordu, kteří budou také čtvrtfinálovým soupeřem Slavie v Konferenční lize. Ve 24. minutě vyrovnával Haller, jenže zhruba o čtyři minuty později šli do vedení opět hráči hostí. Ve druhém poločase však Tadič s Antonym, který byl v nastaveném čase vyloučen, svými góly otočili vývoj zápasu a z vítězství 3:2 se nakonec radoval domácí Ajax.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.