Hlavní obsah

Fábregas se rozloučil s fotbalovou kariérou, v Comu zůstává jako trenér

Fotbalový mistr světa i Evropy Španěl Cesc Fábregas oznámil v 36 letech konec hráčské kariéry. Bývalý záložník Arsenalu, Barcelony nebo Chelsea naposledy nastupoval v druhé italské lize za Como, kde bude nyní působit jako trenér.

Foto: sparta.cz

Cesc Fábregas a Tomáš Rosický, dva bývalí spoluhráči z Arsenalu.

Článek

"Po dvaceti neuvěřitelných letech plných obětí a radosti nastal čas poděkovat a rozloučit se s touhle krásnou hrou," napsal Fábregas na twitteru. "Od prvních dnů v Barce, Arsenalu, znovu Barce, Chelsea, Monaku a Comu, všech si budu považovat. Od triumfu na mistrovství světa, přes Euro až po vítězství v Anglii a Španělsku a zisk téměř všech evropských trofejí, byla to cesta, na kterou nikdy nezapomenu."

Fábregas má na kontě tituly s Barcelonou i s Chelsea, se kterou ovládl také Evropskou ligu. S Arsenalem si v roce 2006 zahrál finále Ligy mistrů. Španělsku pomohl k triumfu na mistrovství světa v roce 2010 a na Euru v letech 2008 a 2012.

Do Coma přišel před rokem. "Necítím jenom smutek, protože překročím bílou čáru a začnu trénovat béčko a mládež. Jsem z tohohle klubu a projektu naprosto nadšený. Tenhle tým si mě získal od první chvíle a přišel v ideální čas. Skočím po tom," uvedl Fábregas.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.